tag:blogger.com,1999:blog-833815496792878957.post6543935284728165600..comments2023-08-26T17:04:55.222+03:00Comments on niam niammm...: Vyšnių tortas su sūriu ir traškiais šokoladiniais dribsniaisLohttp://www.blogger.com/profile/13801335841519099738noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-833815496792878957.post-38420635965048327292010-04-21T00:44:18.299+03:002010-04-21T00:44:18.299+03:00Pagrindui dėjau daugiau sviesto, nes pirmajam tort...Pagrindui dėjau daugiau sviesto, nes pirmajam tortukui dariau tiksliai pagal recepte duotas proporcijas - pagrindas gavosi labai kietas, vos atkandamas, o kai padidinau antrajam tortui sviesto kiekį -avižinių dribsnių pagrindas gavosi puikiai atgnybiamas su šaukšteliu ir be galo skanus (24 cm formai pasvėriau 140 g avižinių dribsnių su kviečių sėlenomis ir 80 g sviesto, visa kita kaip nurodyta recepte).<br /><br />Sūrio kremui sunaudojau 450 g rikotos sūrio, 18 g želatinos ir 6 v.š. cukraus, visa kita pagal receptą.<br /><br />Vyšnių drebučiams sunaudojau 400 g šaldytų vyšnių su visom atitirpusiom sultim, 300 ml vandens, 20 g želatinos, 7 v.š. cukraus. Su šiuo sluoksniu buvo didžiausias liapsusas darant pirmąjį kartą :) Palaikius pusę valandos šaldiklyje želė man nestingo,tai palikau dar truputį... pasirodos per ilgai, ištraukiau jau ištisinį želė gabalą. Taigi atvėsusią želė galima pilti ant porą valandų šaldytuve pastingusio sūrio kremo sluoksnio, nepaisant to, kad želė dar skysta, ji paskui gražiai sustings ir vyšnios liks "po vyšninės želė ledu".<br /><br />Sublenderiuotą dalį vyšnių drebučių užpilti ant torto viršaus tik kai prieš tai buvęs sluoksnis gerokai pastingsta, maždaug po valandos šaldytuve.<br /><br />Šis tortas skaniausias valgyti kitą dieną...Lina P.https://www.blogger.com/profile/01067458180445716122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-833815496792878957.post-57120950164711780742010-04-20T09:25:02.144+03:002010-04-20T09:25:02.144+03:00Super, kad patiko! neapsakomai malonu girdėti graž...Super, kad patiko! neapsakomai malonu girdėti gražius žodžius, vien dėl jų verta gaminti, fotografuoti, rašyti ir dalintis :) <br /><br />Beje, kokie nenusisekę niuansai? Kad ir kiti torto "bandytojai" žinotų ir nekartotų to paties :)Lohttps://www.blogger.com/profile/13801335841519099738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-833815496792878957.post-51447213106596611302010-04-19T12:08:28.182+03:002010-04-19T12:08:28.182+03:00AČIŪ AČIŪ AČIŪ!!! Jau 2 kartus kepiau šį tortą :) ...AČIŪ AČIŪ AČIŪ!!! Jau 2 kartus kepiau šį tortą :) vienas buvo pabandymui mažas, buvo keli nepasisekę niuansai... Užtat antrąjį didelį tortą savo gimtadieniui sumeistravojau tobulai skanų/gražų/gaivų :) :) :)<br />Giminės ir artimieji liaupsino mane, kokį gerulį tortą jiems patiekiau, o už tai ačiūūūūū šiam blogui ir jo autorei :) :) :)<br /><br />P.S. Blogas fantastiškas, užsuku čia kasdien :) Dar kartą ačiū!!! :) :) :)Lina P.https://www.blogger.com/profile/01067458180445716122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-833815496792878957.post-48800601818949005912009-03-08T19:45:00.000+02:002009-03-08T19:45:00.000+02:00Nu skaniai atrodo, net neskaitant viso recepto:) K...Nu skaniai atrodo, net neskaitant viso recepto:) Kaip Macikas sako, lauksim gaminio :)Sun and Sandhttps://www.blogger.com/profile/16554488432833267730noreply@blogger.com