Reikalingi produktai:
- 300 gr. migdolų (puikiai tinka ir lazdynų, anakardžių riešutai, arba įvairių riešutų mišinys);
- 50 gr. sviesto;
- 2 valg. šaukštai medaus (su kaupu);
- 1 arbatinis šaukštelis maltų čili pipirų (paįvairinimui – vietoje čili pipirų galite naudoti 1 arbatinį šaukštelį cinamono);
- nedidelis žiupsnelis druskos.
Procesas:
- Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite medų, čili pipirus (arba cinamoną, jei nusprendėte, kad norite labiau tradicinio skonio deserto) ir druską. Pakaitinkite maišydami apie 1-2 min. kol medus ištirps ir pradės smarkiai burbuliuoti.
- Sudėkite į verdančią karamelę riešutus, ir pakaitinkite maišydami dar apie 2 min.
- Išklokite kepimo skardą kepimo (sviestiniu) popieriumi, ant jo paskleiskite riešutų masę ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kepdami ilgiau – rizikuojate skanėstą paversti juodu anglies gabalu, tad atidžiai prižiūrėkite kepamus riešutus.
- Apskrudusius riešutus ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Truputį atvėsusius riešutus perdėkite į lėkštę, kad skardoje liktų išsiskyrusių riebalų perteklius. Auštančius migdolus vis pamaišykite, kad jų nesulipdytų stingstanti karamelė.
Rezultatas – traškūs, kvapnūs, padengti plonu karamelės sluoksniu, riešutėliai.
niam niam...as jau sita recepta esu bandes:)) geras.... dar prie jo labai tinka jeigu saliai padedi melynojo pelesinio surio, ir papjaustai kelias reikeles figu... yuummmi:))))
AtsakytiPanaikintiaha, tikiu :)tik va, kad Lietuvoj su šviežiom figom ne taip paprasta :(
AtsakytiPanaikintireikes butinai ismeginti.sekmes tau:)
AtsakytiPanaikintipabandžiau, labai skanu. Dingo nuo stalo kaip mat, reiks dar pakartoti.
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiAciu, kad esate ir duodate siuos puikius receptus.
AtsakytiPanaikintiBrownie receptas