Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

vasario 22, 2009

Skrudinti migdolai

Aišku, migdolai „verti nuodėmės“ ir niekaip neapdoroti ir be papildomų priedų, tačiau pabandykite paskrudinti savo mėgstamus riešutus (galima naudoti bet kokius nesūdytus riešutus) šiuo būdu ir turėsite puikų desertą. Vien ko vertas skrudinamų riešutų kvapas! Šis neįtikėtinai paprastas ir greitai paruošiamas desertas ypač tinka jaukiai popietei su arbata ar kava. Žinoma, traškūs, meduje su čili pipirais skrudinti, riešutukai tikrai neliks neįvertinti ir vakarėlio metu arba po sočios vakarienės, kai norisi kažko „gyvenimo pasaldinimui“.

Reikalingi produktai:
  • 300 gr. migdolų (puikiai tinka ir lazdynų, anakardžių riešutai, arba įvairių riešutų mišinys);
  • 50 gr. sviesto;
  • 2 valg. šaukštai medaus (su kaupu);
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų čili pipirų (paįvairinimui – vietoje čili pipirų galite naudoti 1 arbatinį šaukštelį cinamono);
  • nedidelis žiupsnelis druskos.

Procesas:

  • Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite medų, čili pipirus (arba cinamoną, jei nusprendėte, kad norite labiau tradicinio skonio deserto) ir druską. Pakaitinkite maišydami apie 1-2 min. kol medus ištirps ir pradės smarkiai burbuliuoti.
  • Sudėkite į verdančią karamelę riešutus, ir pakaitinkite maišydami dar apie 2 min.
  • Išklokite kepimo skardą kepimo (sviestiniu) popieriumi, ant jo paskleiskite riešutų masę ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kepdami ilgiau – rizikuojate skanėstą paversti juodu anglies gabalu, tad atidžiai prižiūrėkite kepamus riešutus.
  • Apskrudusius riešutus ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Truputį atvėsusius riešutus perdėkite į lėkštę, kad skardoje liktų išsiskyrusių riebalų perteklius. Auštančius migdolus vis pamaišykite, kad jų nesulipdytų stingstanti karamelė.

Rezultatas – traškūs, kvapnūs, padengti plonu karamelės sluoksniu, riešutėliai.

6 komentarai:

  1. Anonimiškasvasario 23, 2009

    niam niam...as jau sita recepta esu bandes:)) geras.... dar prie jo labai tinka jeigu saliai padedi melynojo pelesinio surio, ir papjaustai kelias reikeles figu... yuummmi:))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, tikiu :)tik va, kad Lietuvoj su šviežiom figom ne taip paprasta :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. reikes butinai ismeginti.sekmes tau:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pabandžiau, labai skanu. Dingo nuo stalo kaip mat, reiks dar pakartoti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai džiaugiuosi, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu, kad esate ir duodate siuos puikius receptus.
    Brownie receptas

    AtsakytiPanaikinti