
4 porcijoms reikės:
1,5 puodelio apvaliųjų ryžių;
3 puodelių pieno;
1,5 - 2 puodelių vandens;
0,5 puodelio grietinėlės (riebumą rinkitės kokį norite - man skaniau su riebesne :)
1 a. šaukštelio druskos;
4 valg. šaukštų cukraus;
2 puodelių mėlynių;
1 a. šaukštelio cinamono;
1 a. šaukštelio vanilinio cukraus.
Patiekite su: mėlynėmis, šviežiu medumi arba vaniliniais ledais.
Procesas:
Pieną užvirinkite, sudėkite ryžius ir virkite apie 15- 20 min. ant nedidelės ugnies nuolat pamaišat. Kai ryžiai sugers beveik visą pieną, sudėkite cukrų, druską, ipilkite puodelį vandens ir virkite toliau - kol vanduo susigers ir ryžiai taps minkštutėliai, tarsi kreminiai. Virdami nuolat maišykite. Jei masė nepakankamai kreminė ir ryžiai atrodo sausoki, įpilkite dar šiek tiek vandens ir maišydami kaitinkite tol, kol ryžiai bus visiškai minkšti ir visa masė panašės į kremą. Bendras virimo laikas apie 30-35 min. Nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę, sudėkite cinamoną, vanilinį cukrų, mėlynes ir gerai išmaišykite - kol pudingas nusispalvins gražiai mėlynai. Sudėkite į dubenėlius, kuriuose patieksite ir įdėkite į šaldytuvą, kol atvės (20-30 min.). Patiekdami pabarstykite šviežiomis mėlynėmis, taip pat labai tinka šviežias skystas medus arba šaukštas vanilinių ledų.
o ilgagrūdžiai ryžiai netinka? Ž
AtsakytiPanaikintiinau kad yra specialūs "milch reis", tai jie tokie apvalučiai, tinka pudingams. o paprasti apvalieji kuo skiriasi nuo ilgagrūdžių, išskyrus formą? bandau su ilgagrūdžiais, manau vaikas su malonumu sušlamš
Apvalieji ryžiai yra gerokai krakmolingesni už ilgagrūdžius, virdami sugeria daugiau vandens, pasidaro labai švelnūs, beveik kreminiai, todėl desertams labiau tinkami nei ilgagrūdžiai. Pudingas su apvaliaisiais ryžiais išeis švelnesnis ir malonesnis valgyti; ilgagrūdžius irgi galite naudoti, tuomet prireiks mažiau vandens, o galutinis rezultatas labiau primins tiesiog skanią košę, o ne švelnų pudingą, bet "kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :)"
AtsakytiPanaikinti