Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!
rugpjūčio 06, 2010
Vanilinio pudingo pyragas su persikais / puresnis už sniegą, lengvesnis už pūką :)
Jau seniai buvau kepusi tokį mmm... yummy yummy... pyragą, kurį būčiau kartojusi porą dienų iš eilės - aš labiau iš tokių kepėjų - bandytojų, labiau mėgstanti eksperimentuoti, atrasti vis naujus skonius. Bet šitas pudingo pyragas mane "papirko" savo nepaprastumu paprastumu, purumu ir lengvumu, jis iš tokių, kurių neprivalgoma ir neatsivalgoma - suvalgai gabalėlį, tada ranka tiesiasi dar vieno, tada akys nori dar vieno mažulyčio kąsnelio, o galiausiai norėtųsi dar vieno, na jau tikrai paskutinio gabalėlio, bet žiū, kad jau nebėr... kas belieka? kepti vėl :) Minkštas pagrindas, įdarytas sultingais vaisiais ir be galo kvapniu bei puriu vaniliniu - grietininiu pudingu. Persikai su vaniliniu pudingu dera idealiai, bet galite eksperimentuoti ir vietoje jų naudoti kitas sezonines gėrybes - puikiai tiks nektarinai, slyvos, juodieji serbentai, šilauogės arba mėlynės.
Taigi, vienam nemažam pyragui (maždaug 8-10 porcijų) reikės:
Pagrindui:
125 gr. sviesto (kambario temperatūros);
125 gr. cukraus;
1 kiaušinio;
250 gr. kvietinių miltų;
1 a. šaukštelis kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
150 gr. cukraus;
3 dideli kiaušinių;
300 gr. grietinės (30-40 proc. riebumo);
300 gr. natūralaus jogurto;
1 pakelio vanilinio pudingo miltelių (pvz. Lietuvos parduotuvėse dažniausiai sutinkamas Dr. Oetker pudingas);
2 gerai prinokusių persikų, supjaustytų skiltelėmis.
Sviesto kepimo formai ištepti.
Procesas:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C laipsnių (nustatykite kaitinimą tik iš apačios).
Paruoškite pyrago pagrindą: sviestą išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, druską, vėl gerai išmaišykite arba išplakite mikseriu, tuomet suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir rankomis suminkykite į vientisą tešlą. Ištepkite sviestu kepimo formą - naudokite 28 cm skersmens apvalią formą aukštais nuimamais kraštais (aukštesniais nei matote nuotraukoje, nes man įdaro šiek tiek liko), jei naudojate mažesnio skersmes formą, tuomet iš tešlos suformuokite kraštus iki pat viršaus. Išklokite tešla formos dugną ir kraštus (kraštus padenkite maždaug 4-5 cm aukščiu).
Ant tešlos išdėliokite persikų skilteles.
Paruoškite įdarą:Mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite grietinę, jogurtą, pudingo miltelius ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Lėtai supilkite ant persikų.
Kepkite 1 val. - 1 val. 10 min. Svarbu: Nedarinėkite orkaitės durelių kepimo metu, nes pudingas labai lengvai gali subliukšti, geriau grožėkitės tuo pūpsančiu vaniliniu kalneliu pro orkaitės stiklą.
Iškepusį pyragą atvėsinkite (aušdamas pyragas lėtai sukris, bet vidus išliks purus), idealu jei prieš patiekiant bent valandėlę palaikysite šaldytuve. Patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra, taip pat idealiai tinka šviežios mėlynės arba šilauogės ir (didesniems smaližiams) šlakelis klevų sirupo.
Žinote, jau svarstau apie pyrago Dublį Nr. 3 :) Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
kepiau aš jį... šiaip man su pudingais sekdavosi sunkiai, bet dabar viskas iskilo, apkepe ir taip skanu buvo, kad puse dar karsto sukirtau ;)tikrai teslos ne per daug,daug įdaro, toks kaip tik
AtsakytiPanaikintitai jau tikrai, sakyčiau šios vasaros atradimas!
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiJau 3-4 metus kepu tėčiui gimtadienio proga. Negalime nustoti žavėtis pyrago purumu! Ačiū autorei už receptą, galbūt laikas prikelti blog'ą ;))?
AtsakytiPanaikinti