Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

rugsėjo 23, 2010

Kriaušių pasimatymas su avietėmis... stiklainyje

Gulėjo liūdnai kelios gražios kriaušaitės pačiame savo jėgų žydėjime, tokios brandžios brandžios, prisirpusiais žandais, sultingos, bet jau ant tokios ribos, kad dar pora dienų ir niekam jos būtų nebeįdomios, nes pradėtų raukšlėtis, oda glebti ir jau čia negelbėtų jokie stebuklingi kremai su retinoliu, netgi botoksas būtų bejėgis prieš gamtą. Tuo pat metu visai netoliese (t.y. toje pačioje šaldytuvo lentynoje) sėdėjo gerai įraudusios, tokios pat sultingos ir tokios pat "ant ribos" avietės. Paslaptingai susižvalgiusios ir puikiai supratusios viena kitos artėjančią dalią, susimirksėjo ir... susitarė susitikti uogienėje. Juk tai nepalyginamai romantiškiau nei pasimatymas konteineryje su bulvių lupenomis ir kiaušinių kevalais :) Ir žinokite, tas jų pasimatymas gavosi neįtikėtinai vykęs, su tokiu Happyend'u kokio nei jos, nei aš nesitikėjau. Gavosi puiki uogienė - pagardas blynams, košėms, varškei, naturaliam jogurtui, ant skrudintos duonos riekelės ar kartu su brie sūriu prie taurės vyno. Mes skanavome ir vis dar skanaujame pusryčiams su naturaliu jogurtu ir anakardžių riešutais - gaunasi toks beveik dvigubas pasimatymas su dvigubu Happyend'u :)

Porai 0,5 litro stiklainiukų reikės:
1 kg. gerai prinokusių kriaušių (apie 5-8 kriaušės);
200 gr. cukraus;
0,5 citrinos sulčių;
200 gr. aviečių (pora gerų saujų).

Procesas:
Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis, užberkite cukrumi, užspauskite citrinos sultis ir virkite ant vidutinės ugnies kartais pamaišant, kol kriaušės suminkštės (apie 10 min.). Suberkite avietes ir dar pavirkite apie 8-10 min. Susidariusias putas nuimkite. Supilstykite į gerai išplautus stiklainiukus ir užsukite. Kadangi cukraus kiekis šitoje uogienėje nedidelis, patartina laikyti šaldytuve, šaltame rusyje arba tiesiog greitai suvartoti ;)

1 komentaras: