Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

kovo 03, 2009

Pavasariška lašišos užtepėlė

Pagalvojau, kad pirmas pavasario (na ir kas, kad kol kas tik kalendorinio) įrašas turėtų kvepėti šviežumu ir atsinaujinimu, o kas galėtų šiam reikalui tikti labiau nei šviežia sultinga lašiša su žaliais svogūnėlių laiškais, patiekta su šviežia juoda duona?...mmm, skanumėlis. Svarbiausia šiame patiekale (beje, kaip ir daugumoje kitų patiekalų) - kokybiški ir švieži produktai; taigi, naudokite tik aukščiausios kokybės, šviežią, atšaldytą (jokiu būdu, ne užšaldytą ir po to atšildytą) lašišą (arba lašišinį upėtakį), šviežius svogūnų laiškus ir natūralias vaisių sultis.

Užtepėlei reikės:
  • 200 gr. šviežios lašišos filė;
  • 4 valg. šaukštų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų);
  • 3-4 valg. šaukštai citrinų sulčių (taip pat šviežiai spaustų);
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (rekomenduoju švelnias Dijon rūšies garstyčias);
  • šviežios imbiero šaknies - apie 2-3 cm ilgio gabalėlis;
  • pundelis šviežių svogūnų laiškų;
  • žiupsnelis druskos;
  • maltų pipirų.

Patiekti su: šviežia juoda duona arba skrudintomis batono (lietuviško arba prancūziško) riekelėmis.

Procesas:

  • Žuvies filė atskirti nuo odos ir supjaustyti smulkiais kubeliais arba teisiog smulkiai sukapoti.
  • Ant žuvies sudėti visus likusius ingridientus (imbierą nulupti ir supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais arba sutarkuoti, svogūnų laiškus smulkiai sukapoti) ir gerai išmaišyti. Viskas - ragaujate ir sprendžiate, ar netrūksta sūrumo, rūgštumo, saldumo, aštrumo - jei trūksta, atitinkamai įdėkite druskos, citrinos ar apelsinų sulčių arba garstyčių. Skonis turėtų būti subalansuotai saldžiaaštris :)
  • Gautą masę prieš valgant galima palaikyti apie valandą šaldytuve, kad žuvis šiek tiek pasimarinuotų ir įgautų sodresnį skonį, neturintys kantrybės arba labai alkani - gali skanauti iš karto.
  • Taigi, paruoštą žuvį tepti ant juodos duonos arba skrudinto batono, galima dar pabarstyti svogūnų laiškų arba pabarstyti šviežiai maltų pipirų. Skanaus!

Puikiai tinka pusryčiams, vakarienei, prie vyno ar ko nors stipriau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą