Užtepėlei reikės:
- 200 gr. šviežios lašišos filė;
- 4 valg. šaukštų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų);
- 3-4 valg. šaukštai citrinų sulčių (taip pat šviežiai spaustų);
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (rekomenduoju švelnias Dijon rūšies garstyčias);
- šviežios imbiero šaknies - apie 2-3 cm ilgio gabalėlis;
- pundelis šviežių svogūnų laiškų;
- žiupsnelis druskos;
- maltų pipirų.
Patiekti su: šviežia juoda duona arba skrudintomis batono (lietuviško arba prancūziško) riekelėmis.
Procesas:
- Žuvies filė atskirti nuo odos ir supjaustyti smulkiais kubeliais arba teisiog smulkiai sukapoti.
- Ant žuvies sudėti visus likusius ingridientus (imbierą nulupti ir supjaustyti kuo smulkesniais kubeliais arba sutarkuoti, svogūnų laiškus smulkiai sukapoti) ir gerai išmaišyti. Viskas - ragaujate ir sprendžiate, ar netrūksta sūrumo, rūgštumo, saldumo, aštrumo - jei trūksta, atitinkamai įdėkite druskos, citrinos ar apelsinų sulčių arba garstyčių. Skonis turėtų būti subalansuotai saldžiaaštris :)
- Gautą masę prieš valgant galima palaikyti apie valandą šaldytuve, kad žuvis šiek tiek pasimarinuotų ir įgautų sodresnį skonį, neturintys kantrybės arba labai alkani - gali skanauti iš karto.
- Taigi, paruoštą žuvį tepti ant juodos duonos arba skrudinto batono, galima dar pabarstyti svogūnų laiškų arba pabarstyti šviežiai maltų pipirų. Skanaus!
Puikiai tinka pusryčiams, vakarienei, prie vyno ar ko nors stipriau :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą