2 porcijoms šerbeto reikės:
- 150 ml. vandens;
- 150 ml. cukraus;
- 150 ml. šviežiai spaustų žaliųjų citrinų (t.y. laimų) sulčių;
- smulkiai tarkuota žievelė nuo 1 laimo ir 1 citrinos;
- 2 labai kupini valg. šaukštai riebios grietinės;
- žiupsnelis sūdytų pistacijų;
- šlakelis kokybiško alyvuogių aliejaus.
Procesas (trumpai: viens - viską sumaišote, du - laukiate):
- Įdėkite tuščią dubenėlį (geriau plokščią ir negilų) į šaldiklį.
- Ištirpinkite cukrų vandenyje kaitindami ant ugnies, pavirkite užvirusį sirupą porą minučių.
- Nukelkite sirupą nuo ugnies, supilkite laimų sultis, suberkite tarkuotas žieveles, sudėkite riebią grietinę ir viską gerai išmaišykite iki vientiso skysčio (galite naudoti ir plaktuvą, jei grietinės gabaliukai sunkiai tirpsta). Supilkite masę į iš šaldiklio ištrauktą dubenėlį ir įdėkite į šaldiklį.
- Šerbetą būtina kas 1 val. ištraukti iš šaldiklio ir sumaišyti šakute, kad masė stingtų tolygiai ir nesikristalizuotų į ledo gabalėlius. Po 3-4 val. šerbetas turėtų būti sustingęs.
- Kabinkite gabalą šerbeto, dėkite į lėkštę, pabarstykite skaldytais pistacijų branduoliais ir užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Patikėkite, be šių priedų, šerbetas neteks pusės žavesio.
Skonį sunku apibūdinti keliais žodžiais, nes suvalgius porciją burnoje lieka ir rūgštu, ir saldu, ir sūru, bet svarbiausia, kad širdyje - neapsakomai gaivu!
Aga ;)
AtsakytiPanaikintinu sitas desertas tai bleka muka gardus kap velnias:)) aciu uz puikia vakariene. keep on going:))
AtsakytiPanaikintikeep on cooking:)
AtsakytiPanaikintiPritariu, desertas puikus (nesuprasi- ir saldus, ir rugstus, ir surus), visiems siulau isbandyti, pirstukus is skanumo nusikramtysit :)
AtsakytiPanaikintiGlosto širdį jūsų žodžiai :) nekuklu, bet ir man paciai sitie ledai fantastiski - gal tikrai praejusiam gyvenime buvau itale :)
AtsakytiPanaikintiNoriu tų ledų!!!!! Mirsiu kaip užsimaniau. Net neabejoju, kad jie tokie pat skanūs kaip ir visa kita, ka teko ragaut is Lauros patiekalų. O teko tikrai nemažai.. :)
AtsakytiPanaikintiDesertas laaaabai gardus :)
AtsakytiPanaikintinoriu ir as tokiu ledu
AtsakytiPanaikinti