Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

balandžio 19, 2009

Žaliųjų citrinų šerbetas su pistacijomis

Mmm...namie pakvipo Italija :) galiu lažintis, kad tie, kas valgė ledus Italijoje (nesvarbu, ar paprastutėje gatvės gelaterijoje ar vietiniame šeimos restorane), prisimena jų kvapą ir fantastišką skonį su nostalgija... Tad labai suprantama, kad stipriau pašvietus saulei, nežmoniškai užsinorėjom to tikrojo naminių ledų sodraus skonio. Receptas labai paprastas, visa paslaptis tame, kad pagrindinius produktus (vandenį, cukrų ir sultis) reikia maišyti lygiomis dalimis - tuomet skonis bus labai sodrus, o konsistencija vientisa ir minkšta. Vienintelis minusas yra tai, kad labai užsinorėjęs naminių ledų, mėgautis jais galėsi tik po gerų 3-4 val. (maždaug tiek reikės, kad skystis pavirstų šerbetu). Taigi, apsišarvuokite kantrybe ir laukite, nes rezultatas tikrai to vertas. Galiu lažintis :)

2 porcijoms šerbeto reikės:
  • 150 ml. vandens;
  • 150 ml. cukraus;
  • 150 ml. šviežiai spaustų žaliųjų citrinų (t.y. laimų) sulčių;
  • smulkiai tarkuota žievelė nuo 1 laimo ir 1 citrinos;
  • 2 labai kupini valg. šaukštai riebios grietinės;
  • žiupsnelis sūdytų pistacijų;
  • šlakelis kokybiško alyvuogių aliejaus.

Procesas (trumpai: viens - viską sumaišote, du - laukiate):

  • Įdėkite tuščią dubenėlį (geriau plokščią ir negilų) į šaldiklį.
  • Ištirpinkite cukrų vandenyje kaitindami ant ugnies, pavirkite užvirusį sirupą porą minučių.
  • Nukelkite sirupą nuo ugnies, supilkite laimų sultis, suberkite tarkuotas žieveles, sudėkite riebią grietinę ir viską gerai išmaišykite iki vientiso skysčio (galite naudoti ir plaktuvą, jei grietinės gabaliukai sunkiai tirpsta). Supilkite masę į iš šaldiklio ištrauktą dubenėlį ir įdėkite į šaldiklį.
  • Šerbetą būtina kas 1 val. ištraukti iš šaldiklio ir sumaišyti šakute, kad masė stingtų tolygiai ir nesikristalizuotų į ledo gabalėlius. Po 3-4 val. šerbetas turėtų būti sustingęs.
  • Kabinkite gabalą šerbeto, dėkite į lėkštę, pabarstykite skaldytais pistacijų branduoliais ir užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Patikėkite, be šių priedų, šerbetas neteks pusės žavesio.

Skonį sunku apibūdinti keliais žodžiais, nes suvalgius porciją burnoje lieka ir rūgštu, ir saldu, ir sūru, bet svarbiausia, kad širdyje - neapsakomai gaivu!

8 komentarai:

  1. nu sitas desertas tai bleka muka gardus kap velnias:)) aciu uz puikia vakariene. keep on going:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu, desertas puikus (nesuprasi- ir saldus, ir rugstus, ir surus), visiems siulau isbandyti, pirstukus is skanumo nusikramtysit :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Glosto širdį jūsų žodžiai :) nekuklu, bet ir man paciai sitie ledai fantastiski - gal tikrai praejusiam gyvenime buvau itale :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Noriu tų ledų!!!!! Mirsiu kaip užsimaniau. Net neabejoju, kad jie tokie pat skanūs kaip ir visa kita, ka teko ragaut is Lauros patiekalų. O teko tikrai nemažai.. :)

    AtsakytiPanaikinti