28 cm. skersmens tartui reikės:
- 0,5 kg. trapios tešlos (šį kartą naudojau pirktinę, bet lengvai trapią tešlą pasigaminsite ir namie, receptų pilnas internetas, bet pažadu ateityje įdėti ir mano naudojamą);
- 50 ml. grietinėlės (riebumą rinkitės pagal savo skonį ir įpratimą);
- 250 gr. maskarponės sūrio;
- 200 gr. lietuviško varškės sūrio, geriau riebesnio (taip pat galite pakeisti švelniąja varške);
- 4 valg. šaukštai cukraus;
- 0,5 citrinos sulčių;
- vanilinio cukraus arba vanilės lazdelės (jei naudosite vanilės lazdelę, perpjaukite ją išilgai ir išgramdykite sėklas, kurios ir naudojamos skaninimui);
- 2 kupinų stiklinių mėlynių (galite pakeisti arba maišyti su avietėmis, juodaisiais serbentais);
- 100 ml. želė (kokių nors uogų skonio) - nebūtina.
Procesas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių.
- Išklokite apvalios kepimo formos (pateptą sviestu) dugną ir kraštus (apie 3-4 cm aukščio) plonu sluoksniu tešlos, užklokite ant tešlos folijos arba kepimo popieriaus ir įberkite 0,5 kg. bet kokių namie turimų kruopų (žirnių, ryžių, grikių, pupelių, lešių) - tai reikalinga tam, kad tešla iškeptų trapesnė ir neiškiltų. Kepkite 20-25 min. kol vos pagels - paruduos tešlos krašteliai. Atvėsinkite.
- Jei ant pyrago viršaus naudosite želė, tuomet ištirpinkite 100 ml. karšto vandens želė miltelių kiekį, proporcingą nurodytajam ant želės pakelio (kažkaip sumaliau mintį, žodžiu, jei pakelis skirtas 200 ml. vandens, tuomet į 100 ml. vandens suberkite pusę pakelio turinio), išmaišykite kol ištirps ir įdėkite į šaldytuvą.
- Maskarponę, varškės sūrį, cukrų, vanilę, grietinėlę, citrinos sultis išplakite blenderiu iki purios masės.
- Sukrėskite kremą ant atvėsinto tešlos papločio, išlyginkite, suberkite uogas. Galite patiekti iš karto. Jeigu turite keletą valandų laiko, tuomet uogas galite apšlakstyti pradėjusia stingti želė ir įdėti porai valandų į šaldytuvą - taip uogos sulips ir nebyrės pyragą pjaustant, be to man labai patinka ir skaniai atrodo želė blizgesys :)
Tikrai dieviškas, teko garbė paragauti :)
AtsakytiPanaikintiPasaka. Kaip tik ruošiausi kepti kažką panašaus. Dėkui už receptą :)
AtsakytiPanaikintiSuperinis receptas, ačiū:). Maniškis šiaip nelabai saldumynų mėgėjas, tačiau šis pyragas buvo įvertintas kaip "Na šį kartą tikrai neprašovei pro šalį":).
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą! labai džiaugiuosi, kad patinka :)
AtsakytiPanaikintiIki šiol pats tobuliausias mėlynių pyragas :)
AtsakytiPanaikinti