Taigi, 2 porcijoms salotų reikės:
- 2 didelių saujų rukolos salotų;
- poros iceberg (arba kitokių švelnių salotų) salotų lapų;
- 0,5 litro šviežių voveraičių;
- saujos parmezano drožlių;
- 10 šviežių aviečių;
- druskos;
- pipirų;
- sviesto arba alyvuogių aliejaus kepimui.
Padažui:
- 30 šviežių arba šaldytų aviečių;
- 2 valg. šaukštai balto arba raudono vyno acto;
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 arb. šaukštelis cukraus.
Procesas:
- Į lėkštes sudėliokite rukolos ir suplėšytus didesnius salotų lapus.
- Padažui skirtus produktus sutrinkite blenderiu iki vientiso padažo (na visai vientisas nesigaus dėl aviečių sėklyčių, bet jos visai netrukdo).
- Keptuvėje įkaitintame svieste arba alyvuogių aliejuje pakepinkite voveraites kol lengvai apskrus (apie 5 min.), kepdami pabarstykite druska ir pipirais.
- Ant salotų lapų sudėliokite krūvelėmis šiltas voveraites, apšlakstykite viską padažu, pabarstykite parmezano drožlėmis, avietėmis ir pipirais.
Tai tikrai labai lengvas, gaivus ir vasariškas derinys (sakyčiau netgi šiek tiek moteriškas), puikiai derantis prie atšaldyto baltojo ar rožinio vyno.
Ooo, nujaučiu skonį, dievinu voveraites :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai graziai, manau kad ir skonis adekvatus. raiks isbandavot:))
AtsakytiPanaikintiIsbandyta.laaaabai skanu!
AtsakytiPanaikinti