Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

kovo 29, 2010

Kaip "suasmeninti" tortą / idėja torto, kokteilių dekorui


Aš įsitikinusi, kad "suasmenintos", pagamintos, padarytos konkrečiam žmogeliukui, dovanos yra kur kas šiltesnės ir nuoširdesnės, nei masinės gamybos. Vien ką reiškia įdėtas rankų darbas, sugaištas laikas, originali idėja, ir visai nesvarbu, kokia tai dovana - Jūsų nulipdytas puodelis, pasiūtas skirtukas knygai ar iškeptas sausainis. Juk svarbiausia, kad žmogus jaustų, kad renkant / darant dovaną buvo galvojama apie jį, ir apskritai aš galvoju, kad dažniausiai juk vertiname ne kiek pačią dovaną, bet su ja padovanotą dėmesį. Aišku yra labai super, kai ir pati dovana labai vykusi ir "pataikyta" :) Aš labai mėgstu dovanoti žmonėms savo keptus įvairiausius dalykus - sausainiukus, džiuvėsiukus, tortus, pyragėlius ir pan. Paskutinis mano kepinys "ne sau" buvo tortas, dekoruotas jubiliato nuotraukomis. Reikėjo matyti jo (turiu pasakyti, pakankamai išlepusio ir pripratusio prie įvairiausių mano kepinių ir nustembančio gana retai) nustebusį žvilgsnį ir patenkintas akis pamačius šį tortą, dekoruotą vaikystės nuotraukomis. Paprasta, bet veiksminga :)

Taigi, šį kartą ne apie receptą (baisiai ilgas, tad kada nors vėliau), bet apie paprastą idėją dekorui, jeigu nuspręsite kam nors dovanų iškepti tortą, ar pritrūksite minčių kaip originaliai papuošti desertą ar kokteilį vakarėliui.

10-čiai smeigtukų reikės:
20 vienodos formos paveikslėlių, iškirptų iš popieriaus (tai gali būti nukopijuotos nuotraukos, užrašyti linkėjimai, sveikinimai ir pan.);
klijų popieriui (sausų, lipalo ar pan.);
10 medinių dantų krapštukų arba sumuštinių smeigtukų;
2 metrų siauros medžiaginės juostelės.

Vienodo dydžio paveiksliukus iškirpsite ant popieriaus uždėję apverstą nedidelę taurelę (jei norite apvalių paveiksliukų) ar sausainių formelę (jei norite širdelių, žvaigždučių ir pan.).
Vieną paveiksliuko pusę patepkite klijais (aš rekomenduoju naudoti skystus, lengviau prikibs pagaliukas ir juostelės). Skystus klijus tolygiai lengviausia paskirstyti teptuku ar kempinėle. Uždėkite medinį pagaliuką ant klijais patepto ploto taip, kad ant paveiksliuko būtų maždaug 1 cm pagaliuko, šalia pagaliuko sudėliokite norimo ilgio medžiagines juosteles. Pagaliuką ir juosteles dar šiek tiek patepkite klijais ir uždėkite tokios pat formos paveiksliuką blogąja puse į klijus. Suspauskite tarp storos knygos puslapių ir palaikykite kol išdžius. Jeigu reikia - dailiai apkirpktie paveiksliukų kraštus. Viskas - smeikite į tortą, dovanokite ir stebėkite reakciją!

2 komentarai:

  1. Nerealiai! tikria labai labai malonu gauti tokias dovanas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esu suzaveta,situ stebuklu autore tiesiog nuostabi!!! cia viskas taip skanu ir grazu;)

    AtsakytiPanaikinti