Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

balandžio 14, 2010

Sviestiniai cinamono-vanilės suktukai / laiko mašina į vaikystę

Ar nebūna Jums taip, kad kartais labiau už visokius įmantrius saldėsius, skanintus marcipanais, morengais, riešutais ar uogomis, taip norisi kažko itin paprasto, tarsi atkeliavusio iš praeities, galbūt šiek tiek kvepiančio močiutės virtuve, kurioje būdavo kepami sviestiniai sausainiai ir mieliniai pyragai su razinomis. Man būna, ir gana dažnai. O kai taip nutinka, kepu sviestinius arba avižinius sausainius - kurie yra puikiausias dalykas, mirkomas į karštą kakavą arba užsigeriamas šalto pieno stikline. Taigi, vieną tokią nostalgišką dieną mūsų namai pakvipo cinamonu, vanile ir vaikyste :) Sausainiai gavosi labai trapūs, kietoki (dėl to labai tinkami pamirkymui į karštą gėrimą :) ir be galo kvapnūs.

Reikalingi produktai (apie 35 sausainiams):

125 g. sviesto;
125 g. cukraus;
1 kiaušinio;
250 g. miltų;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio vanilinio cukraus arba žiupsnelis vanilės sėklų;
2 a. šaukštelių malto cinamono.

Procesas:
Sumaišykite sviestą ir miltus, kol pasidarys birūs trupiniai. Sudėkite cukrų, druską ir kiaušinį, viską suminkykite į vientisą masę, kurią padalinkite pusiau. Į vieną dalį įdėkite vanilės, o į kitą cinamono ir minkykite vanilinę ir cinamoninę dalis atskirai, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys. Suformuokite 2 rutulius, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai "pailsėti".
Atšaldytos tešlos rutulius iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus į vienodo dydžio stačiakampius (maždaug 3-4 mm storio). Vanilinį stačiakampį patepkite vandeniu ir ant jo uždėkite cinamoninį stačiakampį. Viską dar lengvai pakočiokite, kad abi tešlos gerai suliptų. Stačiakampį susukite į vyniotinį, jį supjaustykite į 1 cm storio sausainiukus. Kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 200 C laipsnių orkaitėje apie 12 min. - kol sausainėliai švelniai pagels. Atvėsinkite skardoje.

Skanių vaikystės prisiminimų ;)

3 komentarai:

  1. O mes tokius kepdavom ne su cinamonu, o su kakava. Turbūt buvo pirmieji mano sausauniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Playtech casino in NJ: playtech slots, playtech pokies
    The gaming giant 춘천 출장마사지 has a 정읍 출장마사지 long 순천 출장마사지 track record in expanding its reach in New Jersey and Pennsylvania. 울산광역 출장샵 The 동해 출장샵 company's NJ headquarters now

    AtsakytiPanaikinti