Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

vasario 26, 2009

Trinta brokolių sriuba su sūriu ir migdolais

Niekas nesušildo ir nepasotina greičiau nei puodelis tirštos sriubos. Be to, ar žinote, kad brokoliuose vitamino C yra du kartus daugiau nei citrinose... O žalia brokolių sriubos spalva pakelia nuotaiką ir dvelkia pavasariu - žodžiu, ši sriuba ir kūnui, ir sielai :) ir pagaminama vos per 15 min.

4 lėkštėms reikės:

  • 1 kg. brokolių (apie 2 nedidelės brokolio "galvos");
  • 1 kubelio daržovių sultinio;
  • vandens;
  • 80-100 ml. neriebios grietinėlės;
  • sūrio su baltuoju pelėsiu (brie arba kamemberto);
  • žiupsnelio migdolų drožlių (arba skaldytų migdolų);
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų (rekomenduoju šviežiai maltus).
Procesas:
  • Brokolių šakeles (žiedynus) atskirti nuo pagrindinio koto ir sudėti į verdantį pasūdytą vandenį. Vandens turi būti tiek, kad vos apsemtų brokolius. Virti apie 4 min. - kol brokoliai suminkštėja. Svarbu nepervirti, nes tuomet skaisčiai žalia spalva virs į apsiblaususią žalsvą :)
  • Vandenį nupilti (į puodelį, nes šio vandens dar prireiks). Tuomet brokolius sutrinti smulkintuvu ('blenderiu') ir įpilti vandens, kuriame virė brokoliai, dar paplakti smulkintuvu. Tačiau su vandeniu nepersistenkite - sriuba neturėtų būti skysta. Paskaninti kubeliu daržovių sultinio, druska, pipirais, grietinėle ir dar minutę pakaitinti. Viskas - sriuba išvirta, liko pati svarbiausia ir esminė šio patiekalo dalis - sudėti priedus, kurie šiai paprastai sriubai suteikia šiek tiek "nepaprastumo" :)
  • Taigi, pilate sriubą į lėkštes, į kiekvieną lėkštę dedate po dvi 1 cm storio riekeles sūrio (jei mėgstate aštriau - vietoje brie arba kamemberto tinka ir ožkos sūris su baltuoju pelėsiu), apibarstote migdolų drožlėmis arba skaldytais migdolais (prieš tai drožles arba riešutus pakaitinkite sausoje keptuvėje, kad riešutai būtų paskrudę ir traškūs), pašlakstote alyvuogių aliejumi ir paskaninate šviežiai maltais pipirais. Niam niammm...

5 komentarai:

  1. naujausi tyrimai parode, kad brokoliai saugo nuo vezio. ir zinoma kuo maziau verdi tuo geriau. zr. zemiau
    The Science of Broccoli
    It has been known for some time that eating cruciferous vegetables, such as broccoli, cauliflower and cabbage, can help prevent some forms of cancer, such as breast cancer, but the mechanism was unknown until now. According to ScienceDaily.com (Dec. 29, 2008), U.C. Santa Barbara scientists have shown how the healing power of these vegetables actually works.
    daugiua apie tai:http://www.rawfoodlife.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. siandien dariau sia sriuba, galiu pasakyti, kad jos didziausias privalumas tai, kad pasidaro ziauriai greitai ir atrodo fantastiskai - kaip andrius sake "restoraniskai":)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super tyrimas! Tikrai verta demesio sriubyte del jos tiesioginio teigiamo poveikio sveikatai :) ir Sreku tikrai nepavirsite :)taigi, laukite tesinio brokoliu tema...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ką tik atradau šią sriubą :) Vienas nostabiausių dalykų yra tai, kad ji toki žalia žalia :) Ir dar smagu, kad sriuboje yra riešutų. Neseniai supratau, kaip mėgstu riešutus sriubose :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanuuuu ! Viskas labai skanoiai pavyko ! Aciu uz saunu receptuka !

    AtsakytiPanaikinti