Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

balandžio 05, 2009

Crostini su keptais grybais, mocarela ir čiobreliais

Crostini (arba tiesiog karšti sumuštiniai, jei jums taip labiau patinka :) yra puikus daiktas šiltam pasisėdėjimui prie taurės vyno, bet ne ką prasčiau jie tinka ir pusryčiams su kalnu vasariškų daržovių salotų. O ir įdarų, ką uždėti ant paskrudintos duonelės - galima išmąstyti krūvas įvairiausių, bet šį kartą mano crostini kvepia mišku (man grybai visuomet primena samanotus kelmus ir kvepia laukine gamta :)

Taigi, 5 sumuštiniams reikės:

  • 5 riekelės itališkos duonos Ciabata;
  • 1 česnako skiltelė;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus Extra Virgin;
  • 7-8 vnt. pievagrybių (geriau būtų rudieji, nes kvapnesni). Jeigu turite miško grybų (pvz. baravykų) - patiekalas bus dar nuostabesnis;
  • 1 rutuliukas mocarelos;
  • žiupsnelis čiobrelių (šviežių arba džiovintų);
  • druskos;
  • pipirų mišinio;

Procesas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 190 C laipsnių. Grybus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apibarstykite plėšytais mocarelos gabalėliais, pabarstykite čiobrelių lapeliais, druska ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min. - tol, kol sūris išsilydys ir apskrus, o iš grybų išsiskirs sultys.
  • Kol grybai kepa, paskrudinkite duonos riekeles - į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepkite duoną iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus. Išėmę iš keptuvės kiekvieną riekelę įtrinkite česnako skiltele.
  • Kabinkite po gerą šaukštą iškepusių grybų su sūriu ir dėkite ant duonos riekelių. Būtinai apliekite kiekvieną crostini sultimis, kurios išsiskyrė kepant grybus (duonelė turi būti ne tik traški, bet ir sultinga) ir pabarstykite šviežiai maltų pipirų mišiniu.

Kadangi šį kartą kepiau crostinius pusryčiams, juos valgėme su itališkomis šviežių daržovių salotomis. Puikus derinys geros dienos pradžiai :)

3 komentarai:

  1. Man labai patiko Alyvuogiu aliejaus pavadinimas: "Extra Virgin" :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dariua siandien vakarienei ,skaniu patiko ,darysiu dar karta,paprasta greita.aciu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gardžiai ir nesunkiai atrodo. Bookinuos išbandymui :)

    AtsakytiPanaikinti