Pagaliau pavasaris atėjo ir į mūsų kiemą :) Širdis džiūgauja, akys spindi, o skrandis prašyte prašo kažko šviežio ir gaivaus. Ir itališko :) Bet šį kartą mane įkvėpė ne tik saulė ir Italija, bet ir naujas Jamie Oliverio knygos "Mano Italija" leidimas. Taigi, sumaišiau paprastas, bet labai gaivias itališkas salotas pagal Oliverį, kurios nuostabios ir vienos (pvz. priešpiečiams), bet puikiausios jos, kai patiekiamos kaip garnyras prie keptos žuvies arba įvairiausių karštų skrebučių (tokių, kaip šie crostini).
Reikės (2 porcijoms):
- 2 didelės saujos įvairių rūšių salotų lapelių (tinka visos žalios salotos, rukola, sultenės, mažieji špinatai, jauni burokėlių lapeliai ir pan.; aš naudojau prekybos centruose parduodamų salotų mišinį);
- 2 pomidorai;
- 1 agurkas;
- 0,5 geltonosios paprikos;
- 1 nedidelis mėlynasis svogūnas arba gabalėlis poro;
- 3-4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukštas marinuotų kaparėlių;
- 3 vnt. ančiuvių filė (marinuotų aliejuje);
- 1 valg. šaukštas vyno acto (tinka baltojo vyno arba juodasis balzamiko actas);
- Maltų pipirų mišinio.
Maišymas:
- Salotos sudėkite į dubenį, sukrėskite skiltelėmis supjaustytus pomidorus, lazdelėmis supjaustytus agurką ir papriką, griežinėliais supjaustytą svogūną (arba porą), užpilkite alyvuogių aliejumi ir vyno actu.
- Smulkiai sukapokite kaparėlius ir ančiuvius, sukrėskite juos ant daržovių, pabarstykite maltų pipirų ir viską gerai išmaišykite šaukštu arba tiesiog rankomis (taip juk smagiau :) Jeigu skonis pasirodys rūgštokas – įberkite nedidelį žiupsnelį cukraus.
Gardaus!
Melynas svogunas? o ne raudonas? siaip jis is viso daugiau i violetine spalva, idomu, kad skirtinguose to pacio autoriaus leidiniusoe skirtingai vadina ta pati svoguna :)
AtsakytiPanaikintigal tu nesikabink prie tokiu nieku ir eik pavalgyk ;)
AtsakytiPanaikinti