2-3 porcijoms reikės:
- žalių salotų lapų;
- 2 pomidorų;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 2 mocarelos rutuliukų;
- saujelės vynuogių (tinka ir žalios, ir raudonos);
- 0,5 poro stiebo;
- 1 kiaušinio;
- stiklinės maltų džiuvėsėlių (mocarelai apvolioti);
- druskos ir pipirų;
- alyvuogių aliejaus kepimui.
Padažui:
- 0,5 citrinos sultys;
- 1 apelsino sultys;
- 4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukštai Dižono (arba kitokių švelnių prancūziškų) garstyčių;
- 1 arbatinis šaukštelis medaus (galima pakeisti ruduoju cukrumi);
- žiupsnelis druskos;
- šviežiai maltų pipirų mišinio.
Procesas:
- Į lėkštes sudėkite suplėšytus salotų lapus, griežinėliais pjaustytą porą, skiltelėmis pjaustytus pomidorus;
- Pasigaminkite padažą: padažui skirtus produktus sumaišykite, paragaukite, ar skonis teisingai subalansuotas - turėtų būti rūgštokas, saldokas, aitrokas, tačiau tuo pačiu ir švelnus :)
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, supjaustykite cukiniją maždaug 0,8 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į alyvuogių aliejumi pateptą skardą ir kepkite orkaitėje 10-15 min.
- Supjaustykite mocarelą 1 cm. storio griežinėliais, apvoliokite plaktame kiaušinyje, džiuvėsėliuose, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
- Ant lėkštėje sudėliotų daržovių dėkite karštus cukinijos gabalėlius, keptą mocarelą, įdėkite po keletą pusiau perpjautų vynuogių, salotas apšlakstykite (negailėkite) padažu. Gardumėlis!
Sitos salotos fantastiskos. Jau du kartus darem ir itraukem i the best salotu TOP 5 :);)
AtsakytiPanaikintiSuper :) vien ko padaziukas vertas, ane :)
AtsakytiPanaikinti