2 valgytojams reikės:
- 2 šviežios (atšaldytos) riebios žuvies (lašišos, upėtakio ar sviestažuvės) kepsniai arba filė gabalėliai – atskirkite nuo odos ir supjaustykite stambiais gabalais;
- 2 didelės saujos plėšytų žalių salotų lapų (tinka visos žalios švelnios salotos);
- 200 gr. žaliųjų šparaginių pupelių (10 min. apvirtų sūdytame vandenyje ir atvėsintų (greičiausiai atvėsinsite perlieję šaltu vandeniu), naudojau šaldytas pupeles, nes šiuo metu, deja, ne sezonas dar;
- sauja skiltelėmis pjaustytų ridikėlių;
- 2 virti ketvirčiais pjaustyti kiaušiniai;
- Alyvuogių aliejaus (arba laužo :) kepimui;
- Druskos ir pipirų.
Padažą maišykite iš sekančių produktų:
- 200 gr. natūralaus jogurto;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 1 arb. šaukštelio cukraus;
- Žiupsnelio maltų pipirų;
- Žiupsnelio druskos;
- Geros saujos smulkiai kapotų žalumynų: svogūnų laiškų, krapų, saliero lapelių, petražolių (tinka viskas, kas žalia, lietuviška (tad egzotiškos prieskoninės žolės pvz. aitrios kalendros, bazilikai, rozmarinai nelabai tiks) ir užauginta ant jūsų palangės :)
Procesas:
- Sudėkite į lėkštes salotų lapus, ridikėlius, šparagines pupeles ir kiaušinius.
- Viską gausiai apipilkite švelniuoju jogurto padažu, sumaišytu iš aukščiau nurodytų produktų.
- Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir sudėkite žuvies gabalėlius. Jūsų tikslas - turėti sultingą, "gryno" skonio žuvį, tad svarbiausia žuvies neperkepti ir nenenustelbti jos skonio įvairiais prieskoniais. Taigi, nevartykite kepamos žuvies kelis kartus, leiskite iškepti gulint ant vienos pusės, po 3-4 min. pabarstykite druska ir pipirais ir apverskite vos keletui sekundžių ant kitos pusės. Šioms salotoms taip pat puikiai tiks ir garuose virta arba kepta ant žarijų žuvis. Karštą žuvį dėkite ant paruoštų salotų, pabarstykite svogūnų laiškais arba krapais ir greitai greitai sėskite prie stalo ar ant žolės ir mėgaukitės nuostabiu patiekalu ir gyvenimu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą