Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

gegužės 09, 2009

Kepta žuvis salotose su šparaginėmis pupelėmis ir jogurto padažu

Dievinu lengvą, greitą, sveiką ir sotų maistą, o į šią kategoriją tikrai papuola ir šiltos salotas :) ideali išeitis, kai norisi lengvai ir greitai užkąsti, tačiau nenorite pasitenkinti vien šaltomis "žolėmis" ar kokiu neaiškios sudėties pusgaminiu, o norisi, kažko šviežio, gaivaus, tačiau ir šilto. Beje, jei suplanavote kepti žuvį ant grotelių (žarijų), galite patiekti ją su mano siūlomu deriniu. Taigi, šį kartą siūlau pasigaminti per 15 min. puikią sveiką vakarienę su karšta žuvimi (puikiai tiks bet kuri riebesnė žuvis (upėtakis, lašiša, sviestžuvė ir pan.), virtomis šparaginėmis pupelėmis ir švelniu jogurto padažu. Tikras gardumėlis :)

2 valgytojams reikės:
  • 2 šviežios (atšaldytos) riebios žuvies (lašišos, upėtakio ar sviestažuvės) kepsniai arba filė gabalėliai – atskirkite nuo odos ir supjaustykite stambiais gabalais;
  • 2 didelės saujos plėšytų žalių salotų lapų (tinka visos žalios švelnios salotos);
  • 200 gr. žaliųjų šparaginių pupelių (10 min. apvirtų sūdytame vandenyje ir atvėsintų (greičiausiai atvėsinsite perlieję šaltu vandeniu), naudojau šaldytas pupeles, nes šiuo metu, deja, ne sezonas dar;
  • sauja skiltelėmis pjaustytų ridikėlių;
  • 2 virti ketvirčiais pjaustyti kiaušiniai;
  • Alyvuogių aliejaus (arba laužo :) kepimui;
  • Druskos ir pipirų.

Padažą maišykite iš sekančių produktų:

  • 200 gr. natūralaus jogurto;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • 1 arb. šaukštelio cukraus;
  • Žiupsnelio maltų pipirų;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Geros saujos smulkiai kapotų žalumynų: svogūnų laiškų, krapų, saliero lapelių, petražolių (tinka viskas, kas žalia, lietuviška (tad egzotiškos prieskoninės žolės pvz. aitrios kalendros, bazilikai, rozmarinai nelabai tiks) ir užauginta ant jūsų palangės :)

Procesas:

  • Sudėkite į lėkštes salotų lapus, ridikėlius, šparagines pupeles ir kiaušinius.
  • Viską gausiai apipilkite švelniuoju jogurto padažu, sumaišytu iš aukščiau nurodytų produktų.
  • Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir sudėkite žuvies gabalėlius. Jūsų tikslas - turėti sultingą, "gryno" skonio žuvį, tad svarbiausia žuvies neperkepti ir nenenustelbti jos skonio įvairiais prieskoniais. Taigi, nevartykite kepamos žuvies kelis kartus, leiskite iškepti gulint ant vienos pusės, po 3-4 min. pabarstykite druska ir pipirais ir apverskite vos keletui sekundžių ant kitos pusės. Šioms salotoms taip pat puikiai tiks ir garuose virta arba kepta ant žarijų žuvis. Karštą žuvį dėkite ant paruoštų salotų, pabarstykite svogūnų laiškais arba krapais ir greitai greitai sėskite prie stalo ar ant žolės ir mėgaukitės nuostabiu patiekalu ir gyvenimu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą