Nuostabios pavasarinės salotos, mintimis nukeliančios į mažą Provanso kaimelį, kur kvepia levandomis, o akį džiugina vaiskios žiedų spalvos. Ryškios ir kontrastingos salotų spalvos pakelia nuotaiką, o žirneliai, špinatai, ridikėliai ir pomidorai pamaitina kūną po žiemos trūkstamais vitaminais. Salotos ir gaivios, bet tuo pačiu ir sočios, tad puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip pirmas patiekalas pietų ar vakarienės metu.
Salotoms reikės (2 porcijoms):
Salotoms reikės (2 porcijoms):
- 2 gerų saujų stambesnių makaronų (išvirkite pasūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu);
- 2 gerų saujų šaldytų žaliųjų žirnelių (pavirkite 2-3 min. sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu);
- Geros saujos jaunų špinatų lapų (suplėšykite);
- 6 ridikėlių (supjaustykite ketvirčiais);
- 6 vyšninių pomidoriukų (perpjauti pusiau) arba 1 didelio pomidoro (supjaustyto skiltelėmis);
- 150 gr. konservuotų šparagų (supjaustykite 3-4 cm. ilgio stiebeliais) (jeigu neturite konservuotų šparagų - galite ir nedėti, bet tuomet salotos praras dalelę "prancūziškumo" :);
- Kelių smulkintų svogūnų laiškų.
Sumaišykite padažą iš šių produktų:
- 1 kiaušinio trynys (nebūtinai, tačiau jis skoniui priduoda šiek tiek sodrumo);
- 1 valg. šaukštas švelnių prancūziškų Dijone garstyčių;
- 1 valg. šaukštas vyno acto (baltojo arba raudonojo);
- 4-5 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 arb. šaukštelis cukraus;
- Žiupsnelis druskos;
- Pipirų mišinys.
Šaltus makaronus ir smulkintas daržoves sudėkite į dubenį, apipilkite paruoštu padažu, viską gerai išmaišykite, viršų pabarstykite svogūnų laiškais, pipirais ir tuojau pat patiekite. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą