Reikalingi produktai (2 pietų porcijoms, arba užkandžiui 5-6 asmenims):
- 300-350 gr. baltos žuvies filė (aš naudojau paltusą, puikiai tiks ir menkė, sviestažuvė, skorpionžuvė, lydeka ir kitos baltos, geriau riebesnės žuvys);
- 1 mėlynasis svogūnas - supjaustytas griežinėliais;
- 1 geltona arba raudona paprika - išimtomis sėklomis ir supjaustyta juostelėmis;
- 1 baklažanas - supjaustytas 1 cm. lazdelėmis;
- 3 skiltelės česnako - smulkiai kapotos;
- keletas šviežių bazilikų lapelių;
- 400 gr. (maža skardinė) konservuotų pomidorų;
- gera sauja juodų alyvuogių be kaulo;
- 1 valg. šaukštas vyno acto (baltojo arba raudonojo);
- 0,5 citrinos sulčių;
- druskos ir šviežiai maltų pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Patiekti su: kaip užkandį - su duona, kaip pagrindinį patiekalą - su ryžiais (arba taip pat su duona:)
Darbas (tiksliau malonumas:) :
- Į keptuvėje įkaitintą šlakelį alyvuogių aliejaus sudėkite svogūnus ir papriką, pakepinkite porą minučių kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir sudėkite į indą (troškintuvą arba skardą), skirtą kepti orkaitėje.
- Keptuvėje su alyvuogių aliejumi maišydami pakepinkite baklažaną su česnakais ir bazilikų lapeliais apie 2 min. kol suminkštės. Sudėkite ant svogūnų ir paprikų.
- Ant apkeptų daržovių sudėkite konservuotus (susmulkintus) pomidorus, alyvuoges, vyno actą, pabarstykite druska ir pipirais, viską sumaišykite. Kepkite 190 C laipsnių orkaitėje apie 30-35 min. Jei trūksta drėgmės, įpilkite šlakelį vandens.
- Žuvį supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir palikite pasimarinuoti kol kepa daržovės.
- Ant iškeptų daržovių sudėliokite žuvį (supilkite ir nuo žuvies išsiskyrusį skystį) ir kepkite apie 10 min. (svarbu žuvies neperkepti, kad neišsausėtų).
- Patiekite šiltą, pabarstykite bazilikų lapeliais, maltais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Tikrai labai skanus troškinys!!! Tik aš, kaip visad, druskos pamažinau :))) Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiDziaugiuosi, kad patiko :) ir pati prisiminiau koks jisai nerealus, kaip tik turiu menkes, kuria, matyt, ir panaudosiu sitam "senam geram" reikalui :)
AtsakytiPanaikintinepaprastai skanu!!!
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu ! As dar idejau fetos surio tai grynai graikiskas patiekaliukas gavosi :)
AtsakytiPanaikintiSuper! Tikrai labai skanu, neabejotinai gaminsiu ir ateityje. Tiesa, baklažano negavau, bet ir cukinija puikiai tiko. O šiaip net žuvies nebūtina dėti, pats daržovių troškinys toks neatsivalgomas :))
AtsakytiPanaikintiAčiū už puikų receptą!! Labai labai skanu! Dariau su menke, papildomai įdėjau cukinijos, nereali vakarienė!
AtsakytiPanaikintiO Dievuleliau, as maniau, kad niekad negalesiu pagamint noeko doro is zuvies. Nuostabus ir paprastas receptas priversiantis pasijust virtuves kuriozu!!!!
AtsakytiPanaikintiACIU!
AtsakytiPanaikintiNuostabus receptas, nuostabus! Baisiai skanu! Taip pat ačiū Lauritai, patarusiai įdėti ir fetos - ji čia tinka labai gerai :)
AtsakytiPanaikinti