Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

kovo 29, 2009

Kvapnieji apelsininiai keksiukai

Minkštas kalnelis, traškios sienelės, gardus kąsnelis, kvepia apelsino žievelės. Kas? Sumaišykite visus ingridientus ir gausite atsakymą! O papildomai gausite būrį draugų ir kaimynų, užuodusių kepamų keksiukų kvapą :) Na gerai gerai, ne teleparduotuvės žiurėt susirinkome. Šitie keksiukai tikrai labai skanūs, kvepiantys ir purūs - puikus desertas tiek kasdienai, tiek ir šventėms (Velykos gi jau po poros savaičių). O sveikumo vardan, dalį paprastų miltų pakeičiau sveikesniais (nes malami su visa luobele) rupiais kvietiniais miltais (kurie, beje, ir mažiau kaloringi nei paprasti miltai). To paties sveikumo vardan, neglazūravau šį kartą keksiukų šokoladu, bet jei norite šventiškesnio šio deserto varianto - atvėsusius keksus apliekite juodojo arba baltojo šokolado glajumi (įdėkite sulaužytą šokolado plytelę į katiliuką, įpilkite 3-4 šaukštus pieno ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol šokoladas ištirps ir gausis vientisas glajus - tik neužvirinkite) ir pabarstykite smulkiomis apelsino žievelės juostelėmis. Garantuoju, kad gerą pusdienį namuose smilkalų deginti nereikės, nes viskas kvepės apelsinais ir cinamonu :)

Produktai (man išeina apie 15-16 nedidelių keksiukų):

  • 1 stiklinė kvietinių miltų;
  • 1 stiklinė rupių kvietinių miltų (galite naudoti ir paprastus, tuomet keksiukai bus ne tokie sveiki, bet skonis tikrai nenukentės);
  • tarkuota žievelė nuo 2 apelsinų;
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus (jei neturite rudojo, puikiai tiks ir baltasis);
  • 1 valg. šaukštas malto cinamono;
  • 2 arb. šaukšteliai (nubraukti) kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 50 gr. išlydyto sviesto arba margarino kepiniams;
  • 0,5 stiklinės šviežių apelsinų sulčių;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus.

Procesas:

  • Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, tarkuotą apelsino žievelę, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną ir druską.
  • Kitame dubenyje sumaišykite (galite ir išplakti :) lydytą sviestą, apelsinų sultis, pieną, vanilinį cukrų ir kiaušinį, supilkite gautą skystį į miltų masę ir viską gerai išmaišykite.
  • Sudėkite tešlą į sviestu pateptas arba keksiukų kepimo popieriumi išklotas formeles ir kepkite 200 C laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. (senas geras metodas patikrinti, ar gaminys iškepęs - įbesti medinį pagaliuką į kepinio vidurį ir ištraukti, jei pagaliukas neapkimba tešla - vadinasi pyragėliai iškepę)
  • Atvėsusius keksiukus pabarstykite apelsinų žievelėmis ir/ar cukraus pudra, labai tinka ir šokoladinis glajus (žr. aukščiau).

Skanaus ir kvapnaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą