Produktai (man išeina apie 15-16 nedidelių keksiukų):
- 1 stiklinė kvietinių miltų;
- 1 stiklinė rupių kvietinių miltų (galite naudoti ir paprastus, tuomet keksiukai bus ne tokie sveiki, bet skonis tikrai nenukentės);
- tarkuota žievelė nuo 2 apelsinų;
- 2/3 stiklinės rudojo cukraus (jei neturite rudojo, puikiai tiks ir baltasis);
- 1 valg. šaukštas malto cinamono;
- 2 arb. šaukšteliai (nubraukti) kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 50 gr. išlydyto sviesto arba margarino kepiniams;
- 0,5 stiklinės šviežių apelsinų sulčių;
- 0,5 stiklinės pieno;
- 1 kiaušinis;
- 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus.
Procesas:
- Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, tarkuotą apelsino žievelę, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną ir druską.
- Kitame dubenyje sumaišykite (galite ir išplakti :) lydytą sviestą, apelsinų sultis, pieną, vanilinį cukrų ir kiaušinį, supilkite gautą skystį į miltų masę ir viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite tešlą į sviestu pateptas arba keksiukų kepimo popieriumi išklotas formeles ir kepkite 200 C laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. (senas geras metodas patikrinti, ar gaminys iškepęs - įbesti medinį pagaliuką į kepinio vidurį ir ištraukti, jei pagaliukas neapkimba tešla - vadinasi pyragėliai iškepę)
- Atvėsusius keksiukus pabarstykite apelsinų žievelėmis ir/ar cukraus pudra, labai tinka ir šokoladinis glajus (žr. aukščiau).
Skanaus ir kvapnaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą