2-3 nemažoms porcijoms reikės:
- 2 smulkiais kubeliais pjaustyti svogūnai;
- 2 arbat. šaukšteliai šviežiai tarkuotos imbiero šaknies;
- tarkuota žievelė nuo 1 citrinos;
- 1 arba 2 žali aštrūs smulkiai kapoti (be sėklų) čili pipirai (aš dedu 1 čili, bet aštresnio skonio mėgėjai gali dėti 2 - tikrai nebus per daug :);
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus (arba kubelis sviesto);
- 1 litras daržovių sultinio (arba 1 litras vandens ir 1,5 kubelio daržovių sultinio);
- nedidelė sauja makaronų (aš naudoju "kriauklytes", puikiai tinkančias jūrinės tematikos sriubai), bet tinka ir lakštiniai arba kitokie turimi makaronai;
- 200 ml. kokosų pieno (dar vadinamo kokosų kremu - parduodamas skardinėse arba popierinėse pakuotėse);
- pundelis svogūnų laiškų;
- 150-200 gr. išlukštentų tigrinių krevečių (aš naudoju šaldytas) (vietoje krevečių tinka krabų mėsa arba šviežia lašiša - gausite vis kitokį sriubos variantą)
- druskos;
- maltų pipirų mišinio;
- šviežių kalendrų lapelių.
Procesas:
- Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, čili, imbierą ir citrinos žievelę, maišydami pakepinkite apie 1-2 min.;
- Supilkite sultinį, sudėkite makaronus, uždenkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 min. - kol išvirs makaronai;
- Sudėkite krevetes, įmaišykite kokosų pieną, kapotus svogūnų laiškus ir pavirkite apie 2-3 min. (tik tiek, kol sušils krevetės). Jei sriuba atrodo tirštoka, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įberkite truputį druskos;
- Įpiltą į lėkštę sriubą pabarstykite maltais pipirais, kapotais šviežių kalendrų lapeliais (kalendra suteikia ypatingą aromatą ir pikantiškumą, tad jos nepagailėkite) ir paskaninkite šlakeliu citrinos sulčių.
turetu buti dieviskai skanu. apskritai, tailandieciu virtuve yra puiki vien del imbiero ir cilio skonio. as ryt darysiu thai noodles su red curry pasta, manau ir as uzsinoresiu vel i tailanda, jau dabar jauciu skoni burnoj:)
AtsakytiPanaikintiŠita atrodo įdomiai, deja tokia egzotika kainuoja, o ir valgančių neatrasčiau. Reiks kažkaip mažint porciją, kad tik man vienai užtektų ;)
AtsakytiPanaikintiIšbandyta :)) Labai labai gardu buvo. Bandžiau ne vieną receptą tailandietiškos sriubos su kokosų pienu - šis kol kas užima stiprią pirmą vietą! :)))))
AtsakytiPanaikintiKokosu pienas ir kokosu kremas nera tas pats. Jei pirmasis buna skystos konsistencijos, tai antrasis - kietas, todel ji reikia islydyti karstame vandenyje.
AtsakytiPanaikintiŠiandien teko virti šią sriubą, labai skanu, rekomenduoju visiems išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiNuostabi sriuba! Verta išbandyti :) Dėl kokosų kremo, pieno siūlyčiau pirkti Santa Maria kokosų kremą, dauug skaniau nei su kokosų pienu ;)
AtsakytiPanaikintiSuper tik aš dar įdėjau saliero labai tiko prie šios sriubytes mmmm gardumelis ;)
AtsakytiPanaikintiSuper tik aš dar įdėjau saliero labai tiko prie šios sriubytes mmmm gardumelis ;)
AtsakytiPanaikintisuper.isbandyta.rekomenduoju..ačiū už pasidalinimą
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSuvalgom dažniausiai per kartą visą puodą! Tik pagal rekomendaciją vietoj krevečių lašišą dedu ir ryžių makaronus :) Tobula!
AtsakytiPanaikintiVirta ne viena karta superine sriuba
AtsakytiPanaikintiUhhh aštruuu 😄
AtsakytiPanaikinti