Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

kovo 15, 2009

Pomidorinis sviestukas

Tai super greitas būdas paprastą sviestą paversti gardžiu ir aromatingu sviesteliu, kurį norisi ant šviežios ar skrudintos duonos tepti kuo storiau, nes tai taip skanu! O jei duona naminė, tai šilta duonos riekė su pagardintu sviestuku prilygsta mažam stebuklui :) Sviestą pagardinti galima tūkstančiais įvairių priedų, bet šį kartą aš jį nusprendžiau "nuspalvinti" raudonai.

Taigi, pomidoriniam sviestukui reikės:

  • 100 gr. sviesto;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 5 saulėje džiovinti pomidorai;
  • 1 valg. šaukštas aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų;
  • 3 valg. šaukštai grietinėlės (galite naudoti tiek riebią, tiek liesesnę grietinėlę), tačiau nebus didelio nuostolio, jei grietinėlės ir nenaudosite - tiesiog sviestas bus sunkiau tepamas;
  • 1 arb. šaukštelis (nubrauktas) džiovinto mairūno arba raudonėlio;
  • žiupsnelis druskos.
Procesas: Visus produktus sudėkite į plakimui tinkamą indą ir sutrinkite iki vientisos masės smulkintuvu ("blenderiu"). Viskas - tepkite ant duonos ir mėgaukitės nuostabiu aromatu ir skoniu, arba padėkite į šaldytuvą ir valgykite tuomet, kai užsinorėsite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą