
2 porcijoms reikės:
2 vnt. šviežių jūros liežuvių (išdarinėto ir nuskustais žvynais) (galima įsigyti IKI didžiosiose parduotuvėse penktadieniais);
8-10 vnt. vyšninių pomidorų;
4 ančiuvių filė;
4 valg. šaukštų balzamiko acto;
šviežių bazilikų lapelių;
alyvuogių aliejaus;
druskos;
maltų pipirų mišinio.
Patiekti su:
Rukolos salotomis, apšlakstytomis alyvuogių aliejumi; ir polenta (kukurūzų koše), kuriai reikės:
1 puodelio kukurūzų kruopų;
3,5 puodelių vandens;
2 valg. šaukštų sviesto;
60-70 gr. (gera sauja) tarkuoto parmezano;
druskos;
maltų pipirų mišinio.

Procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių karščio.
Žuvies viršutinėje dalyje padaryti keletą įpjovų statmenai pagrindiniam kaului (įpjaukite iki kaulo), pabarstykite druska, įdėkite žuvis vieną šalia kitos į alyvuogių aliejumi išteptą skardą. Ant žuvies sudėkite smulkintus pomidoriukus, sukapotą ančiuvių filė ir bazilikų lapelius, apšlakstykite balzamiko actu ir pabarstykite maltų pipirų mišiniu. Kepkite 25 min.
Kol žuvis kepa, išvirkite polentą: užpilkite kukurūzų kruopas verdančiu vandeniu, įberkite druskos, virkite ant vidutinio stiprumo ugnies nuolat maišydami (virdama košė taškosi, tad kuo intensyviau maišysite, tuo mažiau nukentės jūsų virtuvės sienos) apie 15 min. Įdėkite sviestą, tarkuotą parmezaną ir toliau maišydami dar pavirkite apie 3-5 min. - išvirusi polenta turi būti kreminės švelnios tekstūros su vos jaučiamomis minkštomis kukurūzų kruopomis.
Rukolos salotas sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Iškepusią žuvį, polentą ir rukolos salotas sudėkite į lėkštę ir patiekite. Galima apšlakstyti aliejumi ir balzamiku, likusiu nuo žuvies kepimo skardoje.
labuka,aisku mano komentaras dabar tikrai bus ne i tema, taciau pati megstu gaminti, tad nutariau pasekti kitu pavyzdziu ir pasidaryti savo bloga blogspot'e, taciau niekaip nesuvokiu ka reikia padaryti ,kad i galetu matyti ir kiti, gal pagelbetumet? bukit gera, atsakykit i el pasta brigita.verik@gmail.com
AtsakytiPanaikintiKilo toks keistas klaustukas dėl nuotraukų. http://cityout.lt/Maistas_gerimai/articles/Juros_liezuvis_su_pomidorais_ir_anciuviais - čia iš Jūsų pasiskolino?
AtsakytiPanaikinti