Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

sausio 04, 2011

Kiekviena pabaiga - tai nauja pradžia. Ir bananinių keksiukų receptas


Pirmiausia, tai su Naujaisiais, brangieji! Ačiū, kad esate, kad skaitote, kad gaminate, kad įkvepiate naujiems darbams. Manau pats metas prisipažinti, kodėl Niam niammm'e kurį laiką stojusi tyla. Ir kartu pranešti, kad ši tyla tęsis ir toliau. Taip, tikrai taip, bent jau kol kas naujų įrašų šiame blog'e nebus. Betgi, kiekviena pabaiga yra kažko naujo pradžia, kaip kad pasibaigus puikiems, daug naujų galimybių suteikusiems 2010-iems, prasidėjo 2011 -ieji - metai, kurie tikiu bus dar puikesni, su dar daugiau galimybių ir iššūkių. Taigi ir Niam niammm pabaiga - tai tik naujos mano veiklos pradžia - nuo šiol pačius skaniausius dalykus galėsite rasti www.kepejai.lt. Kepiau kepiau ir prikepiau, kaip sakant :) Tiksliau užviriau patį smagiausią ir skaniausią reikalą savo, o gal ir Jūsų gyvenime. Mūsų "skonių fabrikas" jau dirba, tad visi very very welcome :)

Che, ir vos nepamiršau apie dar vieną naują pradžią - mano pasidalinimus ir pamąstymus apie skanius dalykus jau nuo lapkričio mėn. galite rasti ir Eglės redaguojamame Virtuvė. Nuo...iki.

O, kad įrašas nebūtų suprastas kaip kokia pagyrūniška savireklama - pabaigai (o gal vis dėlto pradžiai?) bananinių keksiukų su šokolado gabalėliais ir espresso kava receptas. Drėgni keksiukai, kuriuose klasikinį bananų ir šokolado derinį papildo ir naujumo įneša kavos skonis. Greitai pagaminami, labai pusrytiniai keksiukai, tinkantys prie (arba vietoj) kavos.


Taigi 6 vnt. bananinių keksiukų reikės:

2 didelių bananų (sutrintų į tyrelę);
90 ml cukraus;
55 g ištirpinto sviesto;
30 ml pieno;
1 nediduko kiaušinio (arba pusės didesnio);
180 ml kvietinių miltų (aukščiausios rūšies;
0,5 a. šaukįtelio tirpios kavos miltelių;
1 a. šauktelio kepimo miltelių;
0,5 a. šauktelio druskos;
50 gr. smulkiai sukapoto juodojo šokolado.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Dubenyje sumaišykite sutrintus bananus su sviestu, cukrumi, pienu ir kiaušiniu. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su druska, kepimo milteliais ir kavos milteliais. Sudėkite miltų mišinį į bananų masę, išmaišykite, kol neliks gumulėlių. Įmaišykite šokolado gabalėlius. Šiame etape galite įdėti ir mėgstamų riešutų jei norite. Svarbu tešlos nepermaišyti per daug - keksiukai neteks purumo ir bus ne tokie minkšti.
Supilkite į popierėliais arba sviestiniu popieriumi išklotas keksiukų formeles ir kepkite apie 15-18 min. (kol įbedus medinį smeigtuką, ištrauktas jis liks sausas). Atvėsintus keksiukus galite pabarstyti cukraus pudra.

Gardžių kepinių ir iki pasimatymo kitose erdvėse!

Su skaniausiais linkėjimais,

Laura

9 komentarai:

  1. Nuostabūs.
    Ir nuotraukos irgi )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikinimai! Linkiu "Tiems kepėjams" kuo daugiau skanių užsakymų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vau! Kokie pasikeitimai. Sveikinu ir linkiu kuo didžiausios sėkmės versle :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinimai! Man patinka saldíos verslo idėjos! Būtinai išbandysiu, kai tik į Vilnių užsuksiu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laura, aš galiu tik viešai pagarsinti, kad jūsų keksiukai yra nuostabūs ir burnoj tirpstantys :) Keep going ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O, miela malonu sulaukti sveikinimų ir palaikymo :) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš irgi atbėgu norėdama ir pasveikint, ir palaikyt, ir pasižavėt :) Šaunuolė, Laura! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skiriu šiam tinklaraščiui „Stylish Blogger Award“
    http://www.kainetingiu.com/2011/01/stylish-blogger-award.html

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nuostabus blog'as. Vis grįžtu ir grįžtu. Idėjų pasisemti ir seilių pavarvinti :)
    Turbūt dėl to ir noriu įtraukti į vieną blogerių žaidimą, Jūsų blog'ą pažymėjau čia, savo blog'e.
    http://www.pabirai.blogspot.com/2013/02/11.html
    Nerandu, kaip kitaip Jums pranešti.
    Būtų smagu, jei sudalyvautumėt :) Aš ilgai ruošiausi, bet visgi - smalsu sužinoti atsakymus į užduotus klausimus....:) Linkėjimai.

    AtsakytiPanaikinti