2-3 porcijoms reikės:
- 400 gr. išlukštentų karališkų krevečių (aš naudojau šaldytas, bet jeigu turite šviežių - idealu);
- 1 nedidelės cukinijos (pjaustoma 1 cm storio griežinėliais);
- 0,5 raudonos paprikos (pjaustoma stambiais kvadratais);
- 0,5 geltonos paprikos (čia dėl spalvų žaismo, bet galite naudoti ir vienspalves paprikas);
- 2 svogūnai (pjaustyti ketvirčiais);
- 4-5 pievagrybiai (perpjauti pusiau);
- alyvuogių aliejaus daržovėms apšlakstyti (apie 5-6 valg. šaukštai);
- druskos;
- pipirų.
Krevečių marinatui:
- 3 česnako skiltelės (sutrintos);
- 1 valg. šaukštas medaus;
- 1 citrinos sultys;
- 1 arb. šaukštelis saldžios raudonos paprikos miltelių;
- 1 arb. šaukštelis kario;
- druskos;
- 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.
Patiekti su: šviežiais krapais ir citrinos skiltelėmis.
Procesas:
- Krevetes atitirpinkite (jei naudojate šaldytas) - galite tai padaryti perliedami šiltu vandeniu, nusausinkite. Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite marinatu krevetes ir palikite pastovėti apie 0,5-1 val.
- Kad neišsausėtų, daržoves pjaustykite prieš kepant, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarsykite druska ir pipirais, išmaišykite.
- Pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliokite ant grotelių arba suverkite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų kol lengvai apskrus ir daržovės suminkštės (apie 5-10 min iš kiekvienos pusės). Svarbu neperkepti - kad krevetės neišdžiūtų.
- Iškepusias gerybes pabarstykite smulkintais krapais ir patiekite su citrinos skiltelėmis.
Kvapnių vasaros pabaigtuvių ;)
tikrai :) man tai - idealūs pietūs. Super.
AtsakytiPanaikintiLabai puikūs pietūs, sielą už tokios galima parduoti:) įdomus marinatas - medaus ir kario derinys man atrodo netikėtas!
AtsakytiPanaikintitiesiog tobula!
AtsakytiPanaikinti