Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

rugpjūčio 18, 2009

Grilyje keptos karališkos krevetės su daržovėmis

Pasakiški pietūs jūrų gėrybių mėgėjams - krevetės prieš kepant pamarinuojamos, kad kepdamos įgautų nuostabų aromatą, skonį ir spalvą, uodegėlės kepdamos pasidaro traškios ir puikiai dera su minkštomis ir kvapniomis daržovėmis. Kieme pakvimpa viduržemio jūra ir saule...Tad išnaudokite paskutines vasaros dieneles grilio malonumams, kol piknikų sezonas nesibaigė ir neapsnigo Lietuvėlė storu sniego sluoksniu.

2-3 porcijoms reikės:

  • 400 gr. išlukštentų karališkų krevečių (aš naudojau šaldytas, bet jeigu turite šviežių - idealu);
  • 1 nedidelės cukinijos (pjaustoma 1 cm storio griežinėliais);
  • 0,5 raudonos paprikos (pjaustoma stambiais kvadratais);
  • 0,5 geltonos paprikos (čia dėl spalvų žaismo, bet galite naudoti ir vienspalves paprikas);
  • 2 svogūnai (pjaustyti ketvirčiais);
  • 4-5 pievagrybiai (perpjauti pusiau);
  • alyvuogių aliejaus daržovėms apšlakstyti (apie 5-6 valg. šaukštai);
  • druskos;
  • pipirų.
Krevečių marinatui:
  • 3 česnako skiltelės (sutrintos);
  • 1 valg. šaukštas medaus;
  • 1 citrinos sultys;
  • 1 arb. šaukštelis saldžios raudonos paprikos miltelių;
  • 1 arb. šaukštelis kario;
  • druskos;
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.
Patiekti su: šviežiais krapais ir citrinos skiltelėmis.

Procesas:

  • Krevetes atitirpinkite (jei naudojate šaldytas) - galite tai padaryti perliedami šiltu vandeniu, nusausinkite. Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite marinatu krevetes ir palikite pastovėti apie 0,5-1 val.
  • Kad neišsausėtų, daržoves pjaustykite prieš kepant, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarsykite druska ir pipirais, išmaišykite.
  • Pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliokite ant grotelių arba suverkite ant iešmelių ir kepkite ant žarijų kol lengvai apskrus ir daržovės suminkštės (apie 5-10 min iš kiekvienos pusės). Svarbu neperkepti - kad krevetės neišdžiūtų.
  • Iškepusias gerybes pabarstykite smulkintais krapais ir patiekite su citrinos skiltelėmis.
Kvapnių vasaros pabaigtuvių ;)

3 komentarai:

  1. tikrai :) man tai - idealūs pietūs. Super.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai puikūs pietūs, sielą už tokios galima parduoti:) įdomus marinatas - medaus ir kario derinys man atrodo netikėtas!

    AtsakytiPanaikinti