2 porcijoms reikalingi produktai:
- 2 saujos nuplautų ir suplėšytų špinatų (nulaužykite kietesnius kotelius);
- 0,5 griežinėliais pjaustytas svogūnas (mėgstantieji švelnesnį skonį - vietoje baltojo svogūno, naudokite melynąjį);
- 100-150 gr. fetos sūrio;
- 4-5 smulkinti saulėje džiovinti pomidorai;
- 3 riekelės mėgstamos duonos (aš naudojau juodąją su moliūgų sėklomis, tačiau tiks bet kuri Jūsų mėgstama duona - nuo juodos ruginės iki balto bagetti);
- 1 česnako skiltelė arba žiupsnelis džiovinto česnako miltelių;
- 6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukštai balzamiko acto;
- malti pipirai.
Procesas:
- 2 šaukštus alyvuogių aliejaus sumaišykite su kapotu česnaku (arba džiovintais česnakų milteliais), šiuo mišiniu aptepkite duonos riekeles, supjaustykite duoną 1 cm. kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje arba įkaitintoje orkaitėje (apie 5-10 min.) - kol gabalėliai pasidarys maloniai traškūs, bet ne perdžiūvę.
- į lėkštes sudėliokite špinatų lapus, džiovintus pomidorus, gabalėliais sutrupintą fetą, svogūnų griežinėlius, skrudintą duoną; apšlakstykite salotas padažu, paruoštu iš 4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus ir 2 valg. šaukštų balzamiko acto, apibarstykite viską šviežiai maltų pipirų mišiniu.
Super greita, sveika ir skanu :) Laukite tęsinio su špinatais...
Super gardzios salotos, valgyciau ir neatsivalgyciau... labai lauksiu spinatu tesinio:)
AtsakytiPanaikintiisbandyta, labai geros salotos, labai skanu ir greita:)
AtsakytiPanaikinti