3-4 porcijoms reikės:
- 1,5 cukinijos (geriau naudoti jaunas cukinijas, kad būtų galima troškinti su odele);
- 1 svogūnas;
- 2 česnako skiltelės;
- sauja pasūdytame vandenyje išvirtų šparaginių pupelių (nebūtinai);
- 200 gr. makaronų – vamzdelių;
- sauja džiovintų baravykų (reikalo nesugadins ir švieži apvirti baravykai :);
- 50 gr. sviesto;
- 1,5 – 2 kubeliai ekologiško grybų sultinio (nebūtina, bet labai rekomenduotina);
- 150 ml. grietinėlės;
- 3-4 valg. šaukštai riebios grietinės;
- 1 a. šaukštelis švelnių garstyčių;
- žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų;
- sauja tarkuoto parmezano.
Procesas:
- Svieste pakepinti smulkiai kapotą česnaką ir griežinėliais pjaustytą svogūną, kol švelniai pagels. Sudėti nuplautus džiovintus baravykus, lazdelėmis pjaustytą cukiniją bei virtas šparagines pupeles (jei naudosite), pabarstyti druska, uždengti ir retkarčiais pamaišant troškinti apie 10 min.
- Kol daržovės troškinasi, išvirkite makaronus pagal instrukciją, nurodytą ant makaronų pakuotės.
- Cukinijoms suminkštėjus, supilti grietinėlę, grietinę, garstyčias, sudėti grybų sultinį (jei naudosite), pabarstyti pipirais, druska, pakaitinti dar apie 5 min., sudėti išvirusius makaronus, jeigu norisi daugiau padažo – įpilti apie pusę stiklinės makaronų virimo vandens.
- Prieš patiekiant kiekvieną porciją pabarstyti tarkuotu parmezanu ir šviežiai maltais pipirais.
Linkėjimai iš baravykais kvepiančios virtuvės ;)
Wow - iš proto einu dėl tokio skonio patiekalų :) Daržovės, grietinėlės padažas ir vamzdeliai/sraigteliai - viskas, ko man reikia :) reiks būtinai išbandyti šį receptuką :)
AtsakytiPanaikintiskaniu ,greitai ,cukinija labai gerai tinka ,o grybai .viskas tiesiog fantastiska.
AtsakytiPanaikintiSuper skonis:-), dar ipjausciau brokoli, nes toks suvarges nesulauke savo eiles ir svogunu laisku. Tai gavosi puikus patiekalas! Zaviuosi jusu patiekalais :-)
AtsakytiPanaikintiSveiki, ačiū už receptą, pujkus kompanentai, jokios mėsos ar perdėtų riebalų, vakarienė suplanuota😋
AtsakytiPanaikinti