
Šiandien mano meniu- krevetės graikiškai - arba tiesiog graikiškas krevečių troškinys, kurį galite patiekti tiek vakarėliams, tiek valgyti pietums ar vakarienei - tik tuomet visiškai nebūtina troškinio dalinti į mažulytes porcijas. Pagaminsite per 15-20 min.
Keturioms mažoms porcijoms (arba dviems didesnėms) reikės:
400 gr. (1 indelio) konservuotų smulkintų pomidorų;
1 nedidelio svogūno (supjaustyto kubeliais);
2 kapotų česnako skiltelių;
12 vnt. tigrinių krevečių (išlukštentų) arba 24 vnt. paprastų mažyčių krevečių;
gabalėlio fetos sūrio;
kelių juodųjų alyvuogių be kauliukų;
druskos;
1 valg. šaukšto citrinos sulčių;
pipirų;
raudonėlio;
alyvuogių aliejaus.
Patiekti su: šviežia duona - tiks ciabata, bagetti ar kita šviesi duona.

Puode įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite konservuotus pomidorus, paskaninkite druska, pipirais, raudonėliu (tiks ir džiovintas, ir šviežias), citrinos sultimis. Troškinkite ant silpnos ugnies maišydami apie 8-10 min. Į sutirštėjusius pomidorus sudėkite alyvuoges ir krevetes (šaldytas krevetes prieš naudodami atšildykite ir nusausinkite), pakaitinkite apie 2 min. Paragaukite - jei reikia, įdėkite dar druskos, pipirų ir citrinos sulčių.
Sudėliokite į karščiui atsparias lėkštes arba indelius, pabarstykite fetos sūrio gabalėliais, raudonėliu ir apkepkite orkaitėje (200 C) apie 5-10 min. - kol sušils sūris.
Troškinys skaniausias karštas su šviežia duona - duoną mirkome į troškinio padažą ir užkandame krevete, mmm...
Skanių ir smagių vakarėlių!
O puodeliukai kokie mieli!
AtsakytiPanaikintiAš pastaruoju metu svaigstu dėl krevečių, todėl taviškį troškinį mieliausiai pasisavinčiau ;)
O aš pastaruoju metu kaip tik svaigstu nuo visokių mažų puodeliukų, indelių, stiklinyčių :) jose viskas taip subtiliai ir elegantiškai atrodo, o ir susivalgo tada mažiau :)))
AtsakytiPanaikintiKAIP SKANIAI ATRODO! siandiena kaip tik Eurovizija ziuresim. 5kg kreveciu nusipirkom, tai dabar be seno musu gero receptelio, pasimegausime ir situo!!!!!
AtsakytiPanaikintiPauksciai, o kokis Jusu senas geras receptukas, jei ne paslaptis :) ?
AtsakytiPanaikintiišbandysim ir mes šiandien receptuką šitą. Labai jau krevečių užsinorėjau, o šitas receptas vienintelis patraukė dėmesį, tai tikimės nenuvils! :))
AtsakytiPanaikintiNet seilė nutįso, nejuokauju :D Kaip tik mama davė paskaityti, koks naudingas fetos sūris ir turim tigrinių krevečių. Labai noriu pasidaryti :)
AtsakytiPanaikinti