Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

vasario 01, 2010

Sumuštiniai su keptais moliūgais, vytintu kumpiu ir parmezanu

Turbūt kiekvienas turite savo mėgstamus sumuštinius, kuriuos ruošiate, kai norite greitai užmušti alkį, pavaišinti išalkusius draugus arba paskanauti prie taurės vyno. Man asmeniškai numeris vienas jau "n" metų yra klasikiis itališkas ir daugelio tautiečių pamėgtas derinys - ciabata, pagardinta mocarela, vyšniniais pomidoriukais ir šviežiu pesto padažu. Bet kartais taip norisi kažko naujo ir neišbandyto. Siūlau tikrai labai skanų derinį su keptu moliūgu - kuris iškepęs pasidaro minkštutis, saldokas, labai sultingas ir puikiai dera su apskrudusia duonele, alvyogių aliejumi, kumpiu ir parmezanu. Balto vyno taurė irgi reikalo visai nepagadina ;)

Sumuštiniams reikia:
keletos riekelių bagetti, ciabatos ar šviesios sumuštinių duonos;
keletos plonų moliūgo riekelių;
vytinto kumpio riekelių;
parmezano (arba kito kietojo sūrio, pvz. Džiugo) drožlių;
alyvuogių aliejaus;
druskos ir pipirų.

Procesas:
Plonai supjaustytas moliūgo riekeles išdėliokite alyvuogių aliejumi išteptoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite 180 C orkaitėje apie 12-15 min.
Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuve arba palaikykite karštoje orkaitėje apie 5-10 min.
Vytinto kumpio gabalėlius paskrudinkite keptuvėje.
Ant apskrudusios duonos sudėliokite keptą moliūgą, ant vienų uždėkite kepinto kumpio gabalėlių, ant kitų parmezano drožlių (vegetariškas variantas), ant trečių - ir kumpio, ir sūrio. Pabarstykite pipirų mišiniu ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Skanaukite šiltus.

1 komentaras: