Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

birželio 17, 2010

Braškių salotos su feta / insalata di fragole

Ehey, tikrų lietuviškų braškių sezonas atidarytas! O aš jį šiemet atidariau nevisai tradiciškai - paprastai pirmąsias braškes paragaudavau susitrynusi braškinį kokteilį su pienu, o paskui sekdavo krūva desertų - nuo ledų ir blynų iki tortų (tikrų saldumynų mėgėjams rekomenduoju šį šokoladinį stebuklą su braškėmis).
Kadangi pastarąsias dienas negaliu atsidžiaugti naujausia viešnia savo knygų lentynoje - "The recipes from an Italian summer", siūlančia krūvą vasariškų receptų iš vaisių ir daržovių (ypatingai gausu greitai paruošiamų, o svarbiausia naujų ir netikėtų salotų, puikių idėjų piknikams, ir net atskiras skyrius skirtas ledams - kas gali būti aktualiau vasarą?) pirmąsias braškes šiemet paragavau įkvėpta šios knygos - taigi, šiandien ant stalo - insalata di fragole, t.y. braškių salotos su feta. Ir nenusivyliau. Nes apturėjome nuostabią lengvą vasarišką vakarienę, po kurios netgi deserto nebereikėjo :) Tikrai kartosiu dar ne vienai vakarienei ir galbūt vėlyviems savaitgalio pusryčiams.

2 nedidelėms porcijoms reikės:
geros saujos įvairių salotų lapų (aš naudojau iceberg ir rukola);
10-12 nemažų braškių;
nedidelio gabalėlio fetos sūrio (originaliame recepte feta nenaudojama, bet ji čia nuostabiai tiko);
keleto šviežių baziliko lapelių;
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 valg. šaukštų balzamiko acto;
druskos;
pipirų.

Tinka patiekti su: traškiu bagetti arba itališka ciabata.

Procesas:
Nuplautas salotas suplėšykite, braškes perpjaukite pusiau, susmulkinkite baziliko lapelius, sudėkite viską į salotų dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzamiko actą, druską ir pipirus, užpilkite ant salotų ir atsargiai sumaišykite. Ant viršaus pabarstykite smulkinto fetos sūrio.

Skanios vasaros!

5 komentarai:

  1. o aš jau kelintą kartą įsigudrinu valgyti trintas braškes su pipirais šviežiai maltais. na kaip man skanu...
    salotas tokia irgi mielai , labai mielai, sukirsčiau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gera mintis dėl tų pipirų, ką tik išbandžiau :) išties labai gardu, net gardžiau nei pamirkius braškės galiuką cukruje, o svarbiausia daug daug idomiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. mhm... šitos salotos yra kažkas tokio!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai jau tikrai nerealios, braškių ir fetos draugystės įkvėpta šiandien dar ir sumuštinių priešpiečiams susimeistravau - ant ruginės duonelės tepiau fetą, apdėliojau braškėmis, mėtomis ir bazilikais - nu labai, žiauriai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. šįryt šios spalvingai vasariškos salotos papuošė mano pusryčių stalą - skanavau, net užsimerkus.
    ir kas galėjo pagalvoti: feta su braškėmis! :)
    puikus derinys!

    AtsakytiPanaikinti