Nedidelio pyrago (apie 20 cm skersmens) tešlai reikės (jeigu turite didesnę apvalią formą, tuomet darykite dvigubą pyrago porciją, nes kitu atveju gausite ne pyragą, o blyną):
- 1 juodojo šokolado plytelė (100 gr.) - kuo kokybiškesnis, tuo geriau;
- 100 gr. maltų migdolų;
- 100 gr. sviesto;
- 100 gr. cukraus;
- 2 kiaušiniai.
Papuošimui/pagardinimui reikės:
- 1 juodojo šokolado plytelė (100 gr.);
- 4-5 valg. šaukštai grietinėlės (gali būti ir riebi, ir liesesnė);
- pora saujų šviežių braškių (puikiai tiks ir kitokios vasariškos uogos - avietės, vyšnios, gervuogės);
- keletas mėtų lapelių;
- cukraus pudros pabarstymui (nebūtinai).
Procesas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 C laipsnių karščio;
- Išsukite sviestą (nelydytą!) su cukrumi iki purumo (plakikliu arba mediniu šaukštu), įdėkite kiaušinių trynius, vėl išsukite, įmaišykite į masę maltus migdolus ir išlydytą juodąjį šokoladą (šokoladą geriausia tirpinti lėtai, įdėjus dubenėlį su šokoladu į kitą dubenėlį su vandeniu, stovintį ant ugnies);
- Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo ir atsargiai įmaišykite į šokoladinę pyrago masę. Atsargiai sudėkite į sviestu pateptą (arba išklotą sviestiniu popieriumi) apvalią (atsidarančiais kraštais) formą, tolygiai paskirstykite, kepkite 170 C laipsnių orkaitėje apie 30 min. (kol paviršius pasidarys šiek tiek traškus). Kadangi šio pyrago gamyboje nenaudojami miltai ir kepimo milteliai, tad pyragas kepdamas tikrai nepadvigubės.
- Atvėsusį pyragą aptepti išlydyto šokolado ir grietinėlės mišiniu (tiesiog į lydomą šokoladą įpilkite grietinėlės ir gerai išmaišykite). Šokoladui atvėsus, bet dar nesustingus gausiai apdėliokite pyrago viršų braškėmis ir įdėkite į šaldytuvą bent valandai (jeigu turite laiko, jeigu ne - labai skanu ir iš karto) laiko.
- Prieš patiekdami papuoškite mėtų lapeliais, galite pabarstyti ir cukraus pudra.
kad be miltų tai labai gerai ;)
AtsakytiPanaikintiskaniai atrodo, eh :)
Dėl braškių nealpstu, bet šis derinys labai elegantiškas ir patrauklus :)
AtsakytiPanaikintiDerinys tikrai puikus - saldus šokoladas, traškūs migdolai ir gaivios braškės su mėtomis...mmm...Džiaugiuosi, kad patinka, tikiuosi ir bandote :)
AtsakytiPanaikintiNetikėtai radau čia šį receptą ir nesusilaikau nepakomentavusi :) Super super skanus šokoladinis tortas - tokį (tik be braškių) kepiau prieš porą mėnesių savo vyro gimtadieniui. Iki šiol seilės tįsta prisiminus. Rekomenduoju išbandyti net tiems kas nemėgsta šokoladinių tortų :) (Man ir pačiai labiau patinka grynas šokoladas nei šokoladiniai tortai, bet šitas tortas - kažkas nepaprasto!!!)
AtsakytiPanaikintidar nepadarem, pabandysim niam niam :)
AtsakytiPanaikinti