Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

liepos 16, 2009

Svieste apkeptos morkytės su žirneliais - puikus garnyras

Vis dar negaliu atsidžiaugti įsibėgėjusia vasara ir kartu su ja atėjusiu vasarinių daržovių derliumi. Juk taip nuostabu yra sugraužti šviežią kvepiančią morkytę arba raškyti dar ne visai subrendusius žirnius :) o ir patiekalai, gaminami iš šiųmetinių daržovių yra nepalyginamai kvapnesni nei gūdžią žiemą. Taigi, tiems kas jau "nuėmė" šių metų morkų ir žirnių derlių (arba nusipirko derlių turguje iš mielos močiutės) siūlau labai lengvą ir greitą troškinį, kurį galite skanauti ir vieną, ir kaip garnyrą prie mėsos arba žuvies.

2-3 porcijoms reikės:
  • 8-9 morkų (supjaustytų griežinėliais);
  • 2 svogūnai (pjaustyti griežinėliais);
  • 6 nuluptos skiltelės česnako (nesmulkintos);
  • 2 saujos šviežių išlukštentų žirnelių (galite naudoti ir šaldytus);
  • gabalėlis sviesto (apie 50-80 gr.);
  • druskos;
  • cukraus;
  • 1 laimo arba citrinos sulčių;
  • pipirų;
  • krapų.

Procesas:

  • pavirti apie 5-8 min. supjaustytas morkytes nedideliame kiekyje vandens su 0,5 arb. šaukštelio druskos, 1 arb. šaukšteliu cukraus ir 0,5 laimo ar citrinos sulčių. Apvirtos morkytės turi buti dar vos vos kietos;
  • svieste lengvai apkepti svogūnus, česnakus, sudėti apvirtas morkytes, žirnelius, 0,5 citrinos ar laimo sulčių, 1 arb. šaukštelį cukraus, šiek tiek druskos. Maišant kepti apie 5-8 min, kol daržovės lengvai apskrus, o sviestas šiek tiek karamelizuosis. Pabaigoje pabarstykite pipirais ir krapais.

Mmmmm.... tikras skanumėlis šitos kvapnios, lengvai saldžiarūgštės morkytės!

1 komentaras:

  1. tokį garnyrą dažnai francijoje valgydavome - man jis nuostabus; jo įdėti dar.. ir dar.. ir dar .)

    AtsakytiPanaikinti