2-3 porcijoms reikės:
- 8-9 morkų (supjaustytų griežinėliais);
- 2 svogūnai (pjaustyti griežinėliais);
- 6 nuluptos skiltelės česnako (nesmulkintos);
- 2 saujos šviežių išlukštentų žirnelių (galite naudoti ir šaldytus);
- gabalėlis sviesto (apie 50-80 gr.);
- druskos;
- cukraus;
- 1 laimo arba citrinos sulčių;
- pipirų;
- krapų.
Procesas:
- pavirti apie 5-8 min. supjaustytas morkytes nedideliame kiekyje vandens su 0,5 arb. šaukštelio druskos, 1 arb. šaukšteliu cukraus ir 0,5 laimo ar citrinos sulčių. Apvirtos morkytės turi buti dar vos vos kietos;
- svieste lengvai apkepti svogūnus, česnakus, sudėti apvirtas morkytes, žirnelius, 0,5 citrinos ar laimo sulčių, 1 arb. šaukštelį cukraus, šiek tiek druskos. Maišant kepti apie 5-8 min, kol daržovės lengvai apskrus, o sviestas šiek tiek karamelizuosis. Pabaigoje pabarstykite pipirais ir krapais.
Mmmmm.... tikras skanumėlis šitos kvapnios, lengvai saldžiarūgštės morkytės!
tokį garnyrą dažnai francijoje valgydavome - man jis nuostabus; jo įdėti dar.. ir dar.. ir dar .)
AtsakytiPanaikinti