Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

liepos 28, 2009

Patisonų troškinys su pomidorais ir sūriu - vasaros tradicinis :)

Visi sode užaugę ar turguje nupirkti patisonai mūsų namuose be išimties nukeliauja į šį puikų vasaros troškinį. Tiesą sakant, šis patiekalas mums taip patinka, kad su patisonais daugiau niekaip ir neeksperimentuojam, tiesiog neįsivaizduoju jų su niekuo kitu poroje, kaip tik su pomidorais ir sūriu. Derinys itin paprastas, bet toks idealus, bet kartu ir paprastas, kad daugiau nieko nesinori, na nebent riekelės dar šiltos duonos :)

2 porcijoms patiekalo reikės:

  • 1 normalaus (suagusio) dydžio patisono arba 2-3 jaunesnių (nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti 2 cm kubeliais);
  • 1 didelio arba 2 vidutinių svogūnų (pjaustytų griežinėliais);
  • 3-4 gerai prinokusių pomidorų - labai svarbu, kad pomidorai būtų tikri (taip taip, turiu omenyje bent jau lietuviški ir turintys pomidorų kvapą ir skonį);
  • 200 gr. fermentinio sūrio (tiks bet kurio tipo fermentinis sūris);
  • pipirų, druskos, ekologiško sultinio miltelių;
  • alyvuogių aliejaus kepimui;
  • bazilikų.
Procesas:
  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite patisonus, pabarstykite druska, ekoligiško sultinio milteliais, uždenkite ir kepkite apie 5-8 min. - kol patisonai šiek tiek suminkštės;
  • Sudėkite svogūnus. Maišydami kepkite dar apie 8-10 min. - patisonai turi būti jau beveik iškepę;
  • Sudėkite pomidorus, pabarstykite druska, pipirais, troškinkite kartais pamaišydami dar apie 10 min. - kol pomidorai suminkštės, o patisonas bus visiškai minkštas (tačiau dar nepavirtęs į košę). Jeigu skysčio susikaupė nemažai, tuomet troškinkite atidengtoje keptuvėje, kad skysčio šiek tiek išgaruotų;
  • Daržovėms suminkštėjus, paragaukite, jei trūksta druskos/pipirų, atitinkamai pasūdykite/papirinkite, išmaišykite. Sudėkite ant viršaus tarkuotą arba plonai pjaustytą sūrį, uždenkite dangtį ir palaikykite apie 1 min. kol sūris išsilydys. Viskas, dėkite į lėkštes, pabarstykite šviežiais baziliko lapeliais ir skanaukite su šviežia duona.

11 komentarų:

  1. Šiandien bus išbandyta ;) tik manau reikia ne lydyto, o fermentinio sūrio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, tikrai fermentinio :) pasitaisiau :) Skanios vakarienes ;) o aš jau su nekantrumu laukiu šiųmetinio patisono derliaus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Beje, Indre, lauksiu atsiliepimo, kaip patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. dieviškas receptas, labai patiko :) toks paprastas, bet labai gardus

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai skanu :))) dar idejau kepdama surelio varskes be galo skanu ;o

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mes irgi sulaukėme šviežių patisonų ir puolėme daryti šito gėrio ir eilinį kartą kaip ir kasmet įsitikinau, kad man tai - vienas skaniausių vasaros patiekalų. Džiaugiuosi, kad receptas plinta ir Jums patinka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Viskas neblogai, tik kitą kartą nulupčiau pomidorams žieveles, nes troškinyje truputį maišėsi ir teko išrinktinėti į lekštės kraštą :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Su tom odelėm, matyt, skonio reikalas. Nors dauguma receptų, kur pomidorai troškinami, siūlo odeles nuimti, man odelės visiškai nepamaišo :) Bet jei žinote, kad nelabai jų mėgstate, tuomet taip, geriau pražioj pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir odeles nuimti.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Mm patisonai, pomidorai su sūriu kažkas nerealaus. :) Gaminsiu dar tikrai ne vieną ir ne du kartus.

    AtsakytiPanaikinti
  10. kol kas naudosiu patisonams tik šį recepta :))) beje ir sveika, nes vien daržovės. barsčiau ciberžolę ant patisonų, vietoj fermentinio - varškės sūrį turėjau, irgi tiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nepakartojamai skanu! Tobulas receptas. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti