2 porcijoms patiekalo reikės:
- 1 normalaus (suagusio) dydžio patisono arba 2-3 jaunesnių (nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti 2 cm kubeliais);
- 1 didelio arba 2 vidutinių svogūnų (pjaustytų griežinėliais);
- 3-4 gerai prinokusių pomidorų - labai svarbu, kad pomidorai būtų tikri (taip taip, turiu omenyje bent jau lietuviški ir turintys pomidorų kvapą ir skonį);
- 200 gr. fermentinio sūrio (tiks bet kurio tipo fermentinis sūris);
- pipirų, druskos, ekologiško sultinio miltelių;
- alyvuogių aliejaus kepimui;
- bazilikų.
Procesas:
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite patisonus, pabarstykite druska, ekoligiško sultinio milteliais, uždenkite ir kepkite apie 5-8 min. - kol patisonai šiek tiek suminkštės;
- Sudėkite svogūnus. Maišydami kepkite dar apie 8-10 min. - patisonai turi būti jau beveik iškepę;
- Sudėkite pomidorus, pabarstykite druska, pipirais, troškinkite kartais pamaišydami dar apie 10 min. - kol pomidorai suminkštės, o patisonas bus visiškai minkštas (tačiau dar nepavirtęs į košę). Jeigu skysčio susikaupė nemažai, tuomet troškinkite atidengtoje keptuvėje, kad skysčio šiek tiek išgaruotų;
- Daržovėms suminkštėjus, paragaukite, jei trūksta druskos/pipirų, atitinkamai pasūdykite/papirinkite, išmaišykite. Sudėkite ant viršaus tarkuotą arba plonai pjaustytą sūrį, uždenkite dangtį ir palaikykite apie 1 min. kol sūris išsilydys. Viskas, dėkite į lėkštes, pabarstykite šviežiais baziliko lapeliais ir skanaukite su šviežia duona.
Šiandien bus išbandyta ;) tik manau reikia ne lydyto, o fermentinio sūrio ;)
AtsakytiPanaikintiTai gi ir parasyta fermentinio☺
PanaikintiTaip, tikrai fermentinio :) pasitaisiau :) Skanios vakarienes ;) o aš jau su nekantrumu laukiu šiųmetinio patisono derliaus.
AtsakytiPanaikintiBeje, Indre, lauksiu atsiliepimo, kaip patiko ;)
AtsakytiPanaikintidieviškas receptas, labai patiko :) toks paprastas, bet labai gardus
AtsakytiPanaikintitikrai skanu :))) dar idejau kepdama surelio varskes be galo skanu ;o
AtsakytiPanaikintiMes irgi sulaukėme šviežių patisonų ir puolėme daryti šito gėrio ir eilinį kartą kaip ir kasmet įsitikinau, kad man tai - vienas skaniausių vasaros patiekalų. Džiaugiuosi, kad receptas plinta ir Jums patinka ;)
AtsakytiPanaikintiViskas neblogai, tik kitą kartą nulupčiau pomidorams žieveles, nes troškinyje truputį maišėsi ir teko išrinktinėti į lekštės kraštą :)
AtsakytiPanaikintiSu tom odelėm, matyt, skonio reikalas. Nors dauguma receptų, kur pomidorai troškinami, siūlo odeles nuimti, man odelės visiškai nepamaišo :) Bet jei žinote, kad nelabai jų mėgstate, tuomet taip, geriau pražioj pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir odeles nuimti.
AtsakytiPanaikintiMm patisonai, pomidorai su sūriu kažkas nerealaus. :) Gaminsiu dar tikrai ne vieną ir ne du kartus.
AtsakytiPanaikintikol kas naudosiu patisonams tik šį recepta :))) beje ir sveika, nes vien daržovės. barsčiau ciberžolę ant patisonų, vietoj fermentinio - varškės sūrį turėjau, irgi tiko ;)
AtsakytiPanaikintiNepakartojamai skanu! Tobulas receptas. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus troškinys! Valgė visa šeima ir sakė nieko netrūksta. :) Užskaitau. Būtinai gaminsiu dar kartą.
AtsakytiPanaikintiSkanus patiekalas - ačiū! Labai skaniai pavalgėm :) , tiesa, dar cukinijos prie visų tų daržovių įdėjom.
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanu !!! 😉
AtsakytiPanaikintiSuper receptas, tik, kadangi nevalgau svogūnų, tai vietoj jų dėjau česnako. Puikiai tiko
AtsakytiPanaikintiKode toks kietas tisonas perpjaut neymanoma?
AtsakytiPanaikintiKodel tokie kieti patisonai perpjut negalyma?
PanaikintiPatisonas
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą! <3
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti