Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

liepos 20, 2009

Itališkos salotos su voveraitėmis ir aviečių-acto padažu

Jau kai užderėjo šiemet voveraičių, tai nors vežimu vežk :) grybauti nebuvau, bet tokį įspūdį susidariau iš voveraičių kiekio turguje ir pakelėse, kur verslauja nuo senučiukių iki mažiukų vaikiukų. Taigi, paskanauti grybų šiemet tikrai užteks visiems :) o kai atsibos tradicinis lietuviškas grybų, grietinės ir bulvių derinys, siūlau paeksperimentuoti ir paragauti šios itališkos voveraičių-aviečių interpretacijos, atrastos viename jaukiame itališkame restoranėlyje seniausioje Liuksemburgo gatvelėje.

Taigi, 2 porcijoms salotų reikės:

  • 2 didelių saujų rukolos salotų;
  • poros iceberg (arba kitokių švelnių salotų) salotų lapų;
  • 0,5 litro šviežių voveraičių;
  • saujos parmezano drožlių;
  • 10 šviežių aviečių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • sviesto arba alyvuogių aliejaus kepimui.

Padažui:

  • 30 šviežių arba šaldytų aviečių;
  • 2 valg. šaukštai balto arba raudono vyno acto;
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 arb. šaukštelis cukraus.

Procesas:

  • Į lėkštes sudėliokite rukolos ir suplėšytus didesnius salotų lapus.
  • Padažui skirtus produktus sutrinkite blenderiu iki vientiso padažo (na visai vientisas nesigaus dėl aviečių sėklyčių, bet jos visai netrukdo).
  • Keptuvėje įkaitintame svieste arba alyvuogių aliejuje pakepinkite voveraites kol lengvai apskrus (apie 5 min.), kepdami pabarstykite druska ir pipirais.
  • Ant salotų lapų sudėliokite krūvelėmis šiltas voveraites, apšlakstykite viską padažu, pabarstykite parmezano drožlėmis, avietėmis ir pipirais.

Tai tikrai labai lengvas, gaivus ir vasariškas derinys (sakyčiau netgi šiek tiek moteriškas), puikiai derantis prie atšaldyto baltojo ar rožinio vyno.

2 komentarai:

  1. Ooo, nujaučiu skonį, dievinu voveraites :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo labai graziai, manau kad ir skonis adekvatus. raiks isbandavot:))

    AtsakytiPanaikinti