Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

rugpjūčio 03, 2010

Grilyje keptų baklažanų salotos su mėtomis

Saulei vis dar kepinant iki plius 30, mylimiausias mano pietų patiekalas jau kurį laiką yra salotos. Tikrai nežinau, kas galėtų būti geriau už didelį kalną traškių ir kvepiančių daržovių, sumestų į krūvą su šviežiu ar brandintu ožkos sūriu, sultingu tuno gabalėliu ar puikiosiomis voveraitėmis? Na nebent nuostabusis mėlynių pyragas su maskarpone :))) Bet gi, nors ir dievinu saldumynus taip, kad galėčiau valgyti juos pusryčiams, pietums, vakarienei ir dar naktipiečiams, mano gerasis angelas, sėdintis ant dešinio peties, t.y. sąžinės balsas, man vis primena, kad su tokiu racionu toli nenukeliaučiau :) Taigi, šį kartą salotos, bet sekantį receptą pažadu pyrago :) pačio nerealiausio, puriausio, kvapniausio, na tiesiog pačio pačiausio, ne kitaip ;) O salotos - labai vasariškos, su ant grilio keptais baklažanais ir vasara dvelkiančiomis mėtomis. Puikūs lengvi pietūs arba priedas prie ant grilio keptos žuvies ar mėsytės. Manau, skonis nei kiek nenukentėtų baklažanus kepant ir orkaitėje, tik nebūtų to nuostabaus dūmo kvapo, kuris čia labai dera.

4 valgytojams reikės:
2 baklažanų;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
3-4 skiltelėmis pjaustytų pomidorų;
1 griežinėliais pjaustyto mėlynojo svogūno;
12-15 juodųjų alyvuogių be kauliukų;
pundelio šviežių mėtų lapelių;
pundelio šviežių bazilikų;
pundelio petražolių;
druskos;
pipirų;
3-4 ančiuvių filė;
2-3 v. šaukštų baltojo vyno acto.

Patiekti su: Jūsų mėgstama duona (tiks tiek šviežia juoda, itališka ciabata ar prancūziškas bagetti, tiek ant grotelių skrudinta duonelė); arba kaip garnyrą prie grilyje keptos žuvies ar mėsos.

Procesas:
Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, uždenkite ir palikite 30 min. Tuo tarpu galite paruošti kepimui grilį. Pastovėjusius baklažano gabalėlius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, patepkite abi griežinėlių puses alyvuogių aliejumi ir apkepkite grilyje ant grotelių po 4-5 min. iš kiekvienos pusės (kol lengvai paruduos ir suminkštės). Iškepusius baklažanus atvėsinkite, supjaustykite griežinėlius lazdelėmis ir sudėkite į salotų dubenį kartu su pomidorais, svogūnu, sukapotais ančiuviais, susmulkintomis žolelėmis, alyvuogėmis, apibarstykite druska ir pipirais, bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir baltojo vyno actu. Išmaišykite, ragaukite ir skanaukite ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą