Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

lapkričio 27, 2009

Viduržemio regiono menkių sriuba

Žuvienės receptą (o greičiausiai ir ne vieną) tikriausiai turi kiekvienas žvejas, žvejo žmona ir aišku, žvejo dukra :) Kadangi menkės pas mus namie niekuomet nepritrūksta - ačiū tėčiui :), tai ir žuvienių esu virusi visokiausių - nuo lietuviškos kuršmarių iki indiškos su kariu ar tailandietiškos su kokosų pienu. Šį kartą viriau žuvienę su daug pomidorų, salierų ir itališkų prieskoninių žolelių. Rezultatas - soti ir tiršta viduržemio jūros stiliaus sriubytė, kurią netgi galėčiau pavadinti neatsivalgomąja - menkė, pomidorai ir salierai išties puikus derinys.

Nemažam puodui (maždaug 6 valgytojams) sriubos reikės:
  • 1 kubeliais pjaustyto svogūno;
  • 2 sukapotų česnako skiltelių;
  • 2 kubeliais pjaustytų morkų;
  • 3 smulkintų saliero stiebų;
  • 1 čili pipiro (galite pakeisti 0,5 arb. šaukštelio maltų čili pipirų);
  • 3-4 nedidelių kubeliais pjaustytų bulvių;
  • 3-4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 400 gr. skardinės konservuotų pomidorų;
  • 3 gerai prinokusių sukapotų pomidorų;
  • 700 gr. menkės filė;
  • itališkų prieskoninių žolelių (tinka bazilikai, raudonėliai, mairūnai, čiobreliai, peletrūnai; galima naudoti šviežias, džiovintas arba šaldytas).
  • druskos;
  • 1 arb. šaukštelio cukraus;
  • 2-3 šaukštų pomidorų padažo;
  • šviežiai maltų pipirų mišinio.
Procesas:
  • Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną, česnaką, morkas, salierus, bulves ir čili pipirą, troškinkite uždengtame puode nuolat pamaišydami ant silpnos ugnies apie 15 min.
  • Sudėkite konservuotus ir šviežius pomidorus, įdėkite druskos, sudėkite prieskonines žoleles, toliau troškinkite dar apie 10 min.
  • Įpilkite ant daržovių apie 1,5 litro vandens ir virkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės - apie 20-25 min.
  • Atskirkite menkės filė nuo odos, išrinkite kauliukus, supjaustykite stambiais gabalais (labai smulkinti nereikia, nes ir taip suirs), sudėkite į puodą su išvirusiomis daržovėmis. Virkite nemaišydami ant silpnos ugnies apie 3-4 min. (žuvis labai greitai išverda).
  • Paragaukite, paskaninkite druska, pipirais, cukrumi, pomidorų padažu ir šviežiais salierų lapeliais.
Gardaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą