Nemažam puodui (maždaug 6 valgytojams) sriubos reikės:
- 1 kubeliais pjaustyto svogūno;
- 2 sukapotų česnako skiltelių;
- 2 kubeliais pjaustytų morkų;
- 3 smulkintų saliero stiebų;
- 1 čili pipiro (galite pakeisti 0,5 arb. šaukštelio maltų čili pipirų);
- 3-4 nedidelių kubeliais pjaustytų bulvių;
- 3-4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 400 gr. skardinės konservuotų pomidorų;
- 3 gerai prinokusių sukapotų pomidorų;
- 700 gr. menkės filė;
- itališkų prieskoninių žolelių (tinka bazilikai, raudonėliai, mairūnai, čiobreliai, peletrūnai; galima naudoti šviežias, džiovintas arba šaldytas).
- druskos;
- 1 arb. šaukštelio cukraus;
- 2-3 šaukštų pomidorų padažo;
- šviežiai maltų pipirų mišinio.
Procesas:
- Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną, česnaką, morkas, salierus, bulves ir čili pipirą, troškinkite uždengtame puode nuolat pamaišydami ant silpnos ugnies apie 15 min.
- Sudėkite konservuotus ir šviežius pomidorus, įdėkite druskos, sudėkite prieskonines žoleles, toliau troškinkite dar apie 10 min.
- Įpilkite ant daržovių apie 1,5 litro vandens ir virkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės - apie 20-25 min.
- Atskirkite menkės filė nuo odos, išrinkite kauliukus, supjaustykite stambiais gabalais (labai smulkinti nereikia, nes ir taip suirs), sudėkite į puodą su išvirusiomis daržovėmis. Virkite nemaišydami ant silpnos ugnies apie 3-4 min. (žuvis labai greitai išverda).
- Paragaukite, paskaninkite druska, pipirais, cukrumi, pomidorų padažu ir šviežiais salierų lapeliais.
Gardaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą