Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

sausio 11, 2010

Avižiniai bananiniai sausainiai, gardinti šokoladu ir riešutais


Pirmiausia, tai su Naujaisiais metais, mylimiausi mano blogo skaitytojai ir ištikimiausi gerbėjai. Labai noriu tikėti, kad šie metai bus tokie pat puikūs, kaip ir praėję (tikrai neverkšlensiu čia dėl visokių krizių, epidemijų ir pan., juk pakanka to ir iš TV), ir palinkėti šiais metais kiekvienam pažvelgti giliau į savo vidų, atrasti naujų galimybių ir talentų savyje ir drąsiai imtis įgyvendinti tai, ko seniai troškote, bet galbūt bijojote, galbūt nebuvo galimybės, o gal tiesiog pritrūko valios. Juk nauji metai puikus metas naujiems iššūkiams ir naujoms galimybėms :) o aš savo ruožtu po intensyvaus šventinio šurmulio ir šiokios tokios pertraukos grįžtu su pilna galva naujų receptų, kuriais vis žadu dalintis dažniau, bet išeina kaip visada...Tad šiais metais, mažiau pažadų, bet daugiau darbų ;)

Taigi šiandien apie avižinius bananinius sausainius. Po šventinio tortų, pyragų, triufelių vajaus, norėjosi kažko sveikesnio ir lengvesnio, bet ne mažiau skanaus, kvapnaus ir viliojančio, tad sveikieji avižiniai bananų sausainiai buvo kaip tik tai, ką nusprendžiau nusivežti pas savo mylimos draugės šeimyną į svečius. Sausainiai nuostabiai kvepia bananais, viduryje minkštučiai, o kraštai lengvai traškūs, paskaninti šokolado gabalėliais ir migdolų riešutais. Be to, yra vertingesni, nei kepami vien iš miltų, nes šiuose naudojami avižiniai dribsniai, o dalis kvietinių miltų pakeičiama rupiais kvietiniais. Žodžiu, pasiraitokite rankoves ir kibkite į darbą, kai norėsite skanių pusryčių ar tiesiog sveiko užkandžio prie arbatos arba stiklinės pieno (pvz. kai nesimiega naktį).

Reikalingi produktai (apie 30-35 vnt.):

• 140 gr. (apie 1 stiklinė) kvietinių miltų;
• 70 gr. rupių kvietinių miltų;
• 1 a. šaukštelis druskos;
• 1 a. šaukštelis kepimo miltelių;
• 160 gr. sviesto (kambario temperatūros);
• 100 gr. (apie pusė stiklinės) baltojo cukraus;
• 100 gr. rudojo cukraus;
• 1 kiaušinis;
• 1 a. šaukštelis vanilės esencijos arba vanilinio cukraus;
• 125-130 gr. sutrinto banano (maždaug 1 didelis arba 2 mažiukai bananai);
• 100 gr. (1 stiklinė) avižinių dribsnių (ne trumpojo virimo);
• 100-150 gr. smulkiai sutrupinto juodojo šokolado;
• saujelė (apie 70 gr.) kapotų migdolų (galite pakeisti karijų, graikiškais ar lazdyno riešutais).

Procesas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C.
Iki purios masės mikseriu arba mediniu šaukštu išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įdėkite kiaušinį, vanilę, druską, gerai išsukite, įmaišykite bananų tyrę. I šią masę sudėkite abiejų rūšių miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite. Pabaigai - avižinius dribsnius, šokolado gabalėlius ir riešutus ir vėl gerai išsukite.
Išdėliokite po 0.5 valgomojo šauksto tešlos (maždaug po 10-12 vnt. į standartinę kepimo skardą) ant kepimo popieriaus palikdami tarpus tarp sausainių, kad kepant būtų kur plėstis.
Kepti apie 13-14 min. - kol krašteliai lengvai paruduos. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite skardoje - ką tik iškepę sausainiai bus labai minkšti, bet vėsdami sukietėja.

Tebūnie tai vienas iš gerų darbų savo draugams ir artimiesiems šiais metais ;)

4 komentarai:

  1. Tavo dienoraštis tiesiog nuostabus!!! Receptėliai vieni už kitus įdomesni.
    Šiaip tai bręsta mintis išsikepti kažką tokio panašaus į šiuos sausainėlius ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi kaip ačiū, tokie komplimentai labai paskatina ir įkvepia :)
    o šitie sausainiai tikrai labai faini - ir sveiki, ir skanūs, ir pasidaro labai lengvai ir greitai - man labai patinka tokie sausainiai, kurių nereikia kočioti, pjaustyti ir pan.

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai va,va...Ir įvairiausiu variantų galima prigalvoti..
    Žodžiu greitu laiku ,tikrai kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nors šiek tiek pakeičiau receptą: kai ko nedėjau, šokolado juodo 50gr įmaišiau, kepimo miltelius pamiršau, uuuupss..:) bet gavosi vieni nuostabiausių sausainių, kokius kada esu ragavusi!
    Dėkui autorei už receptą!!

    AtsakytiPanaikinti