Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

liepos 06, 2010

Ryžių pudingas su mėlynėmis / puikios dienos pradžiai

Kokia spalva Jūsų mėgstamiausia? O šio sezono madingiausia? O skaniausia? taip taip, SKANIAUSIA. Turbūt pastebėjote, kad ryškios spalvos yra ne tik labai skanios, bet ir pačios sveikiausios - ryškiai oranžinė (morkos, moliūgai, apelsinai), sodriai žalia (špinatai, brokoliai, žirneliai, salotos), raudona (braškės, vyšnios, serbentai, pomidorai, burokėliai), tamsiai mėlyna (mėlynės, slyvos, baklažanai). Ir ar labai graži Jums cepelinų, bulvių traškučių, hamburgerių, šaldytų pusgaminių (pvz. koldūnų) spalva (gal būtų tiksliau sakyti bespalviškumas)? Man asmeniškai - ne. Taigi, kol vasara - nudažykime savo pusryčius, pietus ir vakarienes kuo ryškiau. Pradėję dieną su šiuo pudingu, pradžiuginsite ne tik gomurį, bet ir akis (juk mėlynės ne tik nuostabiai gražios, bet akims dar ir labai naudingos). Kadangi gamyba šiek tiek užtrunka - pudingas verda apie pusvalandį ir dar tiek pat vėsta, tad galite pasiruošti jį iš vakaro arba tiesiog anksčiau atsikelti, ir kol pudingas auš - pasveikinti saulę jogos pratimais ;) Puiki nuotaika garantuota visai dienai ;) o jei pudingo liks - dar turėsite ir gardų desertą vakarienei. Pudingas neįtikėtinai švelnus, kreminis, uogos suteikia gaivumo, ir apskritai ryžiai puikiai dera su mėlynėmis.

4 porcijoms reikės:
1,5 puodelio apvaliųjų ryžių;
3 puodelių pieno;
1,5 - 2 puodelių vandens;
0,5 puodelio grietinėlės (riebumą rinkitės kokį norite - man skaniau su riebesne :)
1 a. šaukštelio druskos;
4 valg. šaukštų cukraus;
2 puodelių mėlynių;
1 a. šaukštelio cinamono;
1 a. šaukštelio vanilinio cukraus.

Patiekite su: mėlynėmis, šviežiu medumi arba vaniliniais ledais.

Procesas:
Pieną užvirinkite, sudėkite ryžius ir virkite apie 15- 20 min. ant nedidelės ugnies nuolat pamaišat. Kai ryžiai sugers beveik visą pieną, sudėkite cukrų, druską, ipilkite puodelį vandens ir virkite toliau - kol vanduo susigers ir ryžiai taps minkštutėliai, tarsi kreminiai. Virdami nuolat maišykite. Jei masė nepakankamai kreminė ir ryžiai atrodo sausoki, įpilkite dar šiek tiek vandens ir maišydami kaitinkite tol, kol ryžiai bus visiškai minkšti ir visa masė panašės į kremą. Bendras virimo laikas apie 30-35 min. Nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę, sudėkite cinamoną, vanilinį cukrų, mėlynes ir gerai išmaišykite - kol pudingas nusispalvins gražiai mėlynai. Sudėkite į dubenėlius, kuriuose patieksite ir įdėkite į šaldytuvą, kol atvės (20-30 min.). Patiekdami pabarstykite šviežiomis mėlynėmis, taip pat labai tinka šviežias skystas medus arba šaukštas vanilinių ledų.

2 komentarai:

  1. o ilgagrūdžiai ryžiai netinka? Ž
    inau kad yra specialūs "milch reis", tai jie tokie apvalučiai, tinka pudingams. o paprasti apvalieji kuo skiriasi nuo ilgagrūdžių, išskyrus formą? bandau su ilgagrūdžiais, manau vaikas su malonumu sušlamš

    AtsakytiPanaikinti
  2. Apvalieji ryžiai yra gerokai krakmolingesni už ilgagrūdžius, virdami sugeria daugiau vandens, pasidaro labai švelnūs, beveik kreminiai, todėl desertams labiau tinkami nei ilgagrūdžiai. Pudingas su apvaliaisiais ryžiais išeis švelnesnis ir malonesnis valgyti; ilgagrūdžius irgi galite naudoti, tuomet prireiks mažiau vandens, o galutinis rezultatas labiau primins tiesiog skanią košę, o ne švelnų pudingą, bet "kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :)"

    AtsakytiPanaikinti