Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

kovo 14, 2009

Avižiniai paplotėliai

Šis sveikas ir maistingas užkandis yra puiki alternatyva (drįstu teigti, kad gerokai skanesnė) prekybos centruose parduodamiems javainių batonėliams. Naminiais avižinių dribsnių sausainiais galėsite mėgautis pusryčiaudami, priešpiečiaudami, valgydami desertą ar norėdami pasistiprinti po sunkios treniruotės. Tikras skanumėlis su arbata, šviežiomis vaisių sultimis ar pienu :)

Reikalingi produktai:

  • 300 gr. avižinių dribsnių (skirtų greito virimo košei);
  • 3 valg. šaukštai (su kaupu) medaus (jei medus kietas, išlydykite jį kartu su sviestu);
  • 100 gr. išlydyto sviesto;
  • 3 valg. šaukštai cukraus (aš naudojau rudąjį cukranendrių cukrų, bet puikiai tiks ir baltasis);
  • žiupsnelis druskos;
  • arb. šaukštelis (nubrauktas) cinamono arba vanilinio cukraus;
  • 100 gr. (didelė sauja) priedų, kurių galimi įvairūs variantai, pvz. skaldyti riešutai, razinos, skaldytas baltasis ar juodasis šokoladas, kokoso drožlės, džiovinti vaisiai (bananai, ananasai, spanguolės, papajos) ir pan.

Procesas:

  • Išmaišykite lydytą sviestą su medumi, cukrumi ir druska.
  • Į šią masę sudėkite avižinius dribsnius, naudojamus susmulkintus priedus (riešutus, šokoladą, džiovintus vaisius tiesiog suskaldykite peiliu į 0,5-1 cm. trupinius) ir gerai iškaišykite.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite plonai sviestu, skardoje tolygiai paskleiskite dribsnių masę ir ją gerai suspauskite pirštais arba šaukštu, kad neliktų atskirų trupinių - paplotis turėtų būti apie 1 cm. storio.
  • Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. kol gražiai paruduos, tuomet ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio "batonėliais".

5 komentarai:

  1. Tikras virtualus restoranas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. situos paplotelius kepiau jau 2 kartus ir beveik abu kartus beveik viena viska suslemsciau, nes ne tik beprotiskai skanu, bet ir sotu, todel priespieciams ar pavakariams, tai puikus patiekalas. Beje, as vis delto siulyciau naudoti rudaji cukru, nes dariau su paprastu, o kita karta su ruduoju, tai skirtumas yra (rudasis neistirpo, jis geriau sukabino mase). Dar siulyciau sviesta butinai istirpinti kartu su medum ir viska supilti i dribsnius- taip geriau:), aciu uz recepta, eisiu dar issikepsiu:). Alvydai, super nuotraukos, atrodo jami.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ka tik issikepiau siuos paplotelius. Skanu, labai. Tik noretusi, kad paplotelis butu labiau sulipes, nes dabar praktiskai tik paemus i ranka, kaip mat subyra.. is supjaustyti sudetinga.. Naudojau rudaji cukru ir sviesta tirpinau su medumi. Idomu, ka siame recepte butu galima pakoreguoti, kad ta mase lipnesne isgauti?..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mariau, galbūt avižiniai dribsniai buvo per stambūs, ne greito virimo? Galima dribsnius šiek tiek pablenderiuoti, tik nereikėtų sumalti iki miltų, tuomet geriau suliptų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. aciu labai uz receptuka ))) siandien pabandziau pagaminti,visiems namiskiams labai patiko.
    skanu,sveika ir visai nebrangiai )))

    AtsakytiPanaikinti