Taip taip! Čia rasite būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir suartina, ir kviečia bendrauti. Nepatarinėsiu, kaip iškepti kotletukus ar sutrinti bulvių košę - tai kuo puikiausiai išmanote ir patys. Mano receptų lentoje rasite tai, kas paįvairina kasdienę vakarienę ir susitikimus su draugais padaro ne tik bendravimo, bet ir maža ragavimo bei degustavimo švente. Taigi, prie "bla bla" labai tinka "niam niam" ;) Gardaus bendravimo!

balandžio 19, 2009

Kvapni rozmarinų ir apelsinų druska

Puikus naminis būdas suteikti nuostabų aromatą paprastai jūros druskai, o tuo pačiu ir visiems šia druska gardinamiems patiekalams. Ir patogus būdas visuomet po ranka turėti rozmarinų (žinoma, jei neturite lysvės po langais ar vazono ant palangės :). O naudoti šią egzotiška kvepiančią druską galite visur, kur naudojate įprastą druską, tačiau ypatingai skanu pabarstyti kepamą žuvį, daržoves (pvz. cukinijas, moliūgus, morkas ir kt.), mėsą (tuomet nebereikės jokių papildomų prieskonių), šviežių daržovių salotas, ar tiesiog ant duonos užteptą varškę ar sviestą. Žodžiu, fantazijos ir skonio reikalas, kur sugalvosite šią druską naudoti :) Ji patiekalams suteiks šviežio, gaivaus ir egzotiško kvapo.

Reikalingi produktai:

  • 1 stiklinė rupios jūros druskos;
  • smulkiai tarkuota žievelė nuo 1 apelsino ir 1 citrinos;
  • 3 šviežio rozmarinų šakelės.

Procesas: Rozmarinų lapelius atskirkite nuo šakelių ir sutrinkite smulkintuvu arba grūstuve iki košelės. Suberkite tarkuotas žieveles, druską ir viską gerai išmaišykite. Palikite atvirame inde 4-5 paroms išdžiūti, kas keletą valandų ją pamaišykite, kad išliktų biri. Druskai išdžiūvus, suberkite į malūnėlį arba į uždarą indą, kad kuo ilgiau išlaikytų rozmarinų ir apelsinų aromatą. Ačiū už receptą Jamie Oliveriui :)

1 komentaras:

  1. Oho, koks išradingas būdas pagardinti druską! B8tinai išmėginsiu, juolab, kad dovanų gavau nuostabiai gražią, pusės metro aukščio druskos grūstuvę:) Su tokia druska, bus dvigubas efektas. Dėkui!

    AtsakytiPanaikinti